Latgales plānošanas reģions apmeklē Vitebsku

Šī gada 20.-21. maijā Vitebskas apgabala administrācija ielūdza Latgales plānošanas reģiona delegāciju apmeklēt Vitebskas apgabalu. Latgales reģionu pārstāvēja LPR (Latgales plānošanas reģiona) pārstāvji: administrācijas vadītāja Iveta Maļina-Tabūne un projektu vadītājs Jānis Veips, Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece Līvija Jankovska, Daugavpils domes Energoefektivitātes pasākumu līdzfinansējuma piešķiršanas komisijas priekšsēdētājs Vladimirs Nadeždins, Daugavpils pilsētas domes deputāts Mečislavs Truskovskis, Balvu novada domes priekšsēdētājs Andris Kazinovskis. Latgales reģiona pārstāvji apmeklēja forumu, kā arī iepazīstināja ar sasniegtajiem rezultātiem projektu izstrādē.


Latgales reģiona pārstāvji apmeklēja starptautisko investīciju – inovāciju forumu „Investīciju iniciatīvas Vitebskas apgabalā”. Foruma mērķis bija palielināt divpusējo sadarbību starp reģioniem, pilsētām un privātām saimniecībām, attīstīt eksporta un investīciju potenciālu, palielināt kapacitāti projektu realizācijā. Foruma laikā tika organizēta izstāde, kurā bija apskatāmi investīciju un inovāciju projektu rezultāti.

Latgales reģiona delegācija un Vitebskas apgabala administrācija kopīgi diskutēja par abiem reģioniem būtiskiem jautājumiem, kas skāra pārrobežu projektu attīstību. Šobrīd ir divi reģionālas nozīmes projekti, kas apstiprināti ieviešanai BY-LV-LT pārrobežu sadarbības programmai.

Apstiprināto projektu joma – veselīga dzīves veicināšana, divi projekti: „Izglītības, veselības un sociālās jomas attīstības uzlabošana Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežas reģionā” jeb Health is Wealth un „Tūrisma attīstības veicināšana Latgales-Utenas-Vitebskas pārrobežu reģionos” jeb Bella Dvina – 2.

Foruma ietvaros tika prezentēts jaunais tūrisma projekts Bella Dvina – 2, tā attīstības virzieni, kā arī Latgales reģiona pārstāvji dalījās pieredzē ieviešot Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas ietvaros realizētā projekta „Uz ūdens resursiem balstītā kopējā tūrisma piedāvājuma radīšana Latgalē un Utenas apgabalā” jeb Water Joy rezultātus.


2009. gada 15. jūlijā parakstīts Līgums par kaimiņattiecību attīstību un sociāli ekonomisko sadarbību starp Latvijas Republikas Latgales plānošanas reģionu un Baltkrievijas Republikas Vitebskas apgabala izpildkomiteju.

Ziņojumu sagatavoja:
Latgales Plānošanas Reģions
Rīgas birojs
Rīga, Tirgoņu iela 11, LV – 1050,
Tālrunis 29392686
E-pasts: pasts@latgale.lv