Satiksmes ministrs apmeklē Latgales reģionu


Piektdien, 8. aprīlī Latgales reģionā viesojās Satiksmes ministrs Uldis Augulis. Ministrs tikās ar Latgales reģiona pašvaldību vadītājiem, kā arī informēja par būtiskākajiem jautājumiem, kas skar reģiona attīstību. U. Augulis arī sniedza ieskatu jaunākajās aktivitātes satiksmes jomā. Pozitīva ziņa tiem sabiedriskā transporta pasažieriem, kas izmanto vilciena pārvadājumu pakalpojumus, no 1. jūnija sāks kursēt vilciens posmā Minska – Rīga, informēja ministrs.


Satiksmes ministra U. Auguļa tikšanās laikā ar Krievijas Federācijas Transporta ministru Igoru Levitinu tika panākta vienošanās, ka satiksmes organizācijas jomā abu valstu prioritāte šobrīd ir Rīgas – Maskavas autoceļa un dzelzceļa attīstība. Jāņem vērā, ka salīdzinājumā ar pagājušo gadu Latvijas Dzelzceļš pārvadā par 26% vairāk kravu no Krievijas. Kopumā Krievija nopietni attīsta transporta plūsmu, piemēram, Ustj Luga un Primorskā tiek attīstītas ostas un uzņēmējdarbība, kā arī dzelzceļa pārvadājumi no Baltkrievijas palielinājušies par 36%.

Sanāksmē tika izskatīts jautājums par sabiedriskā transporta autopārvadātāju prioritātēm, kā svarīgākā – pārskatīt Eiropas Savienības regulas un likumus, lai rastu risinājumus Autobusu parku sakārtošanai. Šis uzdevums būtu jārisina steidzami – līdz 1. jūnijam. Savukārt pašvaldībām aktuāls jautājums ir tranzītceļu rekonstrukcijas plāni tuvākajā laikā.

Par satiksmes problēmām izteicās arī LPR Attīstības padomes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks: „Nepieciešams pārskatīt tās Eiropas struktūrfondu aktivitātes, kuras netiek pildītas un nodot tās reģiona tranzītielu sakārtošanai.”

Nobeigumā tika diskutēts par Daugavpils lidostas tālāko attīstību, kā arī panākta vienošanās ar Krievijas Federācijas Transporta ministru Igoru Levitinu par šī jautājuma izskatīšanu Latvijas – Krievijas transporta darba grupā.



Latgales plānošanas reģions ir atvasināta publiska persona, kura izveidota ar Reģionālās attīstības likumu un tās darbība tiek finansēta no valsts pamatbudžeta. Latgales plānošanas reģions ir dibināts 2006. gada augustā ar mērķi nodrošināt reģiona attīstības plānošanu, koordināciju, pašvaldību un citu valsts pārvaldes iestāžu sadarbību. Latgales plānošanas reģions darbojas saskaņā ar Reģionālās attīstības likumu, Teritorijas plānošanas likumu, Latgales plānošanas reģiona nolikumu un citiem spēkā esošiem normatīviem aktiem.

Ziņojumu sagatavoja:
Latgales Plānošanas Reģions
Rīgas birojs
Rīga, Tirgoņu iela 11, LV – 1050,
Tālrunis 29392686
E-pasts: pasts@latgale.lv