Rēzeknē konteineru laukumā Rīgas ielā varēs nodot sadzīvē radušos bīstamos atkritumus

Rēzeknes pilsētas dome savā Cieto šķiroto sadzīves atkritumu savākšanas konteineru laukumā Rīgas ielā 21b, rūpējoties par pilsētas sakopšanu un šķiroto atkritumu sistēmas darbu, ievieš jaunu pakalpojumu – sadzīvē radušos bīstamo atkritumu nodošanas iespēju.


No 15. marta jebkurš pilsētas iedzīvotājs bez maksas var nodot savus sadzīvē radušos bīstamos atkritumus! Cieto sadzīves atkritumu savākšanas konteineru laukumā Rīgas ielā 21b būs iespēja nodot vecos un nederīgos ledusskapjus, veļas mazgājamās mašīnas, luminiscentās spuldzes, dažāda veida virtuves un mājsaimniecības elektrotehniku (televizorus, tējkannas, matu fēnus, datorus, mobilos telefonus utt.), kā arī izlietotās baterijas un svina akumulatorus. Savāktie atkritumi pārstrādei tiks nodoti a/s „Latvijas Zaļais elektrons”.

Nododot nolietotās elektroiekārtas, baterijas un akumulatorus pārstrādei, katrs no mums var samazināt savus izdevumus par atkritumu apsaimniekošanu un sniegt savu ieguldījumu vides aizsardzībā, jo, izmetot nolietotās elektroiekārtas, baterijas vai akumulatorus kopā ar sadzīves atkritumiem vai dabā, var tikt izraisīts bīstams vides piesārņojums un pat apdraudēta cilvēku veselība, jo šo iekārtu ražošanā tiek izmantoti vairāk nekā 1000 dažādu materiālu, no kuriem daļa ir pieskaitāmi bīstamo kategorijai, piemēram, kadmijs, dzīvsudrabs, arsēns, niķelis u.c.

Tādēļ būsim aktīvi, rūpēsimies par savu veselību un apkārtējo vidi, atbrīvojoties no vecām un nederīgām elektroiekārtām, baterijām un akumulatoriem, kas tikai aizņem vietu piemājas šķūnīšos, garāžās vai dzīvokļos!

Cieto sadzīves atkritumu savākšanas konteineru laukuma Rīgas ielā 21b darba laiks:

Nedēļas dienaCSA Rīgas ielā 21b
Pirmdiena10.00 – 18.30
Otrdiena10.00 – 17.30
Trešdiena10.00 – 15.30
Ceturtdiena10.00 – 18.30
Piektdiena10.00 – 17.30
Sestdiena10.00 – 15.30
SvētdienaBrīvdiena

Pirmssvētku dienās darba laiks tiek saīsināts par vienu stundu. Pusdienu pārtraukums no 13.30 līdz 14.00
Pirmssvētku dienās darba laiks tiek saīsināts par vienu stundu. Pusdienu pārtraukums no 13.30 līdz 14.00
Kā arī atgādinām, ka Cieto šķiroto sadzīves atkritumu savākšanas konteineru laukumā Rīgas ielā 21b var arī nodot citus sašķirotus atkritumu veidus:

Papīru, kartonu

Dažādi iepakojumi no kartona un papīra (kastes); makulatūra (avīzes, žurnāli, grāmatas).
Nedrīkst mest netīrus materiālus, vinila tapetes (2-3 slāņi), tetrapakas no sulām un piena produktiem, vienreizējās lietošanas traukus, čipsu pakas, saldējuma papīru u.tml.

Stiklu

Stikla iepakojums (dažādu krāsu pudeles, burkas), logu stikls.
Nedrīkst mest netīru stikla taru, spoguļus, lampu kupolus, automašīnu stiklu, pudeles no šķīdinātājiem un pudeles, kas satur plastmasas piemaisījumu, u.tml.

Plastmasu, polietilēnu

Plastmasas iepakojums, PET pudeles, polietilēna plēve, pudeles no saulespuķu, rapša, olīvu, augu un citām pārtikas eļļām. Materiāliem jābūt tīriem, nedrīkst mest vienreizējās lietošanas traukus, jogurta, krējuma un margarīna trauciņus, pudeles no šķīdinātājiem u.tml.

Tekstilu

Dabīgie un sintētiskie materiāli (apģērbi, audumi, vilna, kokvilna, āda, sintētika).
Nedrīkst mest netīrus materiālus un apavus.

Metālu

Melnie un krāsainie metāli (konservu bundžas, naglas, skrūves).
Nedrīkst mest bundžas no krāsām un lakām, dezodorantu un citu aerosolu baloniņus, baterijas, akumulatorus u.tml.

Koksni

Dēļu atgriezumi, koka durvju un logu rāmji.
Nedrīkst mest logu rāmjus ar stikliem, skaidas, žagarus, malkas atkritumus.

Gumiju

Nolietotas auto riepas, gumijas izstrādājumi, galošas, gumijas zābaki, cimdi, putekļu mēteļi.
Nedrīkst mest netīrus materiālus.

Liela izmēra atkritumus

Cietās un mīkstās mēbeles.


Informāciju sagatavoja

Rēzeknes pilsētas domes vides pārvaldības speciāliste Ilona Stankeviča.