Robežsargi Lāčplēša svētkos tiekas ar bērniem

Atsaucoties uz Maltas 1.vidusskolas vadības lūgumu sniegt atbalstu Lāčplēša dienas organizēšanā, Valsts robežsardzes koledžas (VRK) pārstāvji š.g. 10.novembrī apmeklēja skolu. Svētku pasākuma programmā bija iekļautas robežsargu tikšanās ar 1.-4.klašu skolēniem un 5.-9.klašu skolēniem.


VRK Robežsardzes vēstures izpētes nodaļas vecākā inspektore kapteine Dace Ivanova pastāstīja apmācāmajiem par robežsargu mācību iestādi, parādīja īsfilmas par koledžu, dienestu Valsts robežsardzē (VRS). VRK Kinoloģijas dienesta Kinoloģijas centra Profesionālās sagatavošanas nodaļas inspektors virsniekvietnieks Vladimirs Talapins, virsseržants Aleksandrs Kangurs, Vaislas darba nodaļas inspektore virsseržante Aleksandra Hviseviča un VRS Daugavpils pārvaldes Pāternieku I kat. robežkontroles punkta inspektors (kinologs) virsniekvietnieks Juris Viguls ar dienesta suņiem sniedza svētkos paraugdemonstrējumus, ko mīl un vienmēr ar prieku gaida gan bērni, gan pieaugušie.

Š.g. 11.novembrī, savukārt, Valsts robežsardzes koledžu no rīta apmeklē Latgales reģionālā atbalsta centra „Rasas pērles” audzēkņi, lai Lāčplēša dienā tiktos ar robežsargiem. Šī bērnu ekskursija tika organizēta pēc centra direktores iniciatīvas.

Atbalsta centra „Rasas pērles” grupa pēc VRK apmeklējuma dosies uz Rēzeknes centru, lai plkst. 12:00 vērotu mūsu brašus karavīrus, zemessargus un robežsargus militārajā parādē pie Latgales Atbrīvošanas pieminekļa „Vienoti Latvijai!”. Parādē tradicionāli ņem dalību Valsts robežsardzes koledžas parādes vienība.

Informāciju sagatavoja:

Žanna Kalvāne,
Valsts robežsardzes koledžas direktora palīdze, tālrunis 64603680, e-pasts zanna.kalvane@rs.gov.lv