Rēzeknes Mūzikas vidusskolai dāvina Mocarta un Baha mūzikas izdevumus – notis

Pirmdien, 25. oktobrī plkst. 12 Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskola saņems dāvinājumu – V.A.Mocarta un J.S.Baha mūzikas izdevumus, proti, „Neue Mozart-Ausgabe” (New Mozart Edition) 20 sējumus un pirmo sūtījumu no 140 „Die Neue Bach-Ausgabe” (The New Bach Edition) sējumiem.


Notis Rēzeknes Mūzikas vidusskolai dāvina diriģents un komponists Hanss Martins Linde (Hans-Martin Linde), kurš ir ievērojama personība senās mūzikas pasaulē, kā arī Bāzeles mūzikas augstskolas „Schola Cantorum Basiliensis” viņsaulē aizgājušās, bijušās pasniedzējas ģimene.

Dāvinājumu skolai nodos Bāzelē dzīvojošā baroka čelliste Ilze Grudule, kas savu muzikālo izglītošanos sākusi Rēzeknes Mūzikas vidusskolā. Viņa stāsta, ka šie Mocarta un Baha mūzikas izdevumi ir tā saucamie “Urtext” (latviski “pirmteksts”) izdevumi. Tie veidoti, strikti balstoties uz komponistu manuskriptiem jeb rokrakstiem un laika liecībām. Senās mūzikas atskaņotāji, kas tiecas mūziku interpretēt iespējami tuvu pirmavotam, savā darbā visbiežāk izmanto tieši šādus izdevumus. Latvijā daļa šādu izdevumu vēl atrodami Mūzikas akadēmijas un Latvijas Nacionālajā bibliotēkā un, iespējams, pa kādam sējumam arī citās bibliotēkās.

Nozīmīgajā notikumā klāt būs Rēzeknes pilsētas mērs Aleksandrs Bartaševičs, Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolas direktors Sergejs Sergejevs un šī sūtījuma koordinatore – Bāzelē dzīvojošā baroka čelliste Ilze Grudule.

Informāciju sagatavoja:

Diāna Zirniņa
Rēzeknes pilsētas domes
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja