Cūkmens tiekas ar Daugavpils pašvaldību un reģiona policiju

“Nemēslo ceļmalā!” reģionālās tūres ietvaros šodien Daugavpilī viesojās tīru mežu aizstāvis Cūkmens. Vizītes laikā a/s „Latvijas valsts meži” tīrības cīnītājs ne vien tikās ar Daugavpils domes pārstāvjiem un pašvaldības policiju, bet arī mācīja daugavpiliešiem, kā apsaimniekot atkritumus un virzienā uz Līvāniem, pie Daugavpils robežas uz P 67 ceļa, uzstādīja īpašu ceļa zīmi.


Šogad Cūkmens īpašu uzmanību pievērsis ceļmalu atkritumiem, jo autovadītāji ne tikai met mēslus ārā pa logiem, bet arī savus mājas atkritumus ved uz ceļmalu konteineriem.

Tiekoties ar Daugavpils ekoloģi Inesi Bežāni, pilsētas domes Komunālās saimniecības vadītāju Aivaru Pudānu un pašvaldības policijas vecāko kārtībnieku Intaru Gurčonoku, Cūkmens vienojās par kopīgu ceļmalu atkritumu apkarošanu un parakstīja īpašu cīņas memorandu. Bez tam Daugavpils pašvaldība saņēma vēl kādu īpašu rozā krāsas dāvanu no Cūkmena – kopā ar LR Vides ministriju sagatavotus atkritumu apsaimniekošanas ieteikumus.

„Rūpes par tīru pilsētvidi mums ir svarīgs darba uzdevums – nemēslot mežā, ceļmalā un pilsētā ir jāmācās visiem Daugavpils novada iedzīvotājiem. Tikai tīrā un sakoptā vidē mēs varēsim pilnvērtīgi strādāt un atpūsties, būt veseli un laimīgi justies,” uzsver Inese Bežāne, Daugavpils pilsētas domes ekoloģe.

Cūkmens domes pārstāvjiem īpaši norādīja uz četrām nelegālajām izgāztuvēm, kas liedz Daugavpilij iekļūt tīrāko Latvijas pilsētu sarakstā.

„Man vienmēr ir liels prieks viesoties Daugavpilī, lai arī manā melno punktu kartē tā atzīmēta ar šņukuru, tomēr savācot nelegālās izgāztuves un ieviešot kvalitatīvus atkritumu apsaimniekošanas noteikumus, Daugavpilij ir potenciāls kļūt par vienu no sakoptākajām Latvijas pilsētām. Tā kā esmu izveidojis Cūkmena policiju, tad aicinu visus Daugavpils iedzīvotājus aktīvi iesaistīties un palīdzēt novadam kļūt par labās prakses piemēru, sūtot piemēslošanas gadījumu foto un video pierādījumus uz e-pastu cukmens@cukmens.lv,” stāsta Cūkmens.

Lai brīdinātu ļaudis visā Latvijā, ka mēslošana ceļmalā un mežā ir noziegums, pirms pāris nedēļām Cūkmens kopā ar domubiedriem uzsāka kampaņu „Nemēslo ceļmalā!”. Kampaņas ietvaros viņš radījis arī īpašas ceļa zīmes, kas būs kā atgādinājums ikvienam,, ka mēslošana ceļmalā ir noziegums un par to pienākas no 50 līdz 500 Ls liels naudas sods (Administratīvo pārkāpumu kodeksa 58. un 140. pants).

Jaunās ceļa zīmes jau ir izvietotas pie Kuldīgas, Tukuma, Bauskas, Limbažiem, Cēsīm, Alūksnes, Madonas, Preiļiem, Rēzeknes, Ogres, Pļaviņām, Jūrmalas un Dobeles. Taču septiņās reģionālās tūres pilsētās – Jelgavā, Valmierā, Jēkabpilī, Daugavpilī, Talsos, Ventspilī un Liepājā zīmes tiks uzstādītas dienā, kad Cūkmens tiksies ar konkrēto pašvaldību pārstāvjiem.

Papildus informācija medijiem:

Ginta Bormane
Cūkmena sekretāre
e-m: ginta@deepwhite.lv
mob: 29428064