Rēzekne nosvinējusi savu 725. dzimšanas dienu

Pagājušās nedēļas nogalē Rēzekne svinēja savu 725. dzimšanas dienu ar dažādiem pasākumiem – sporta dienu ģimenēm, koncertiem, izstāžu atklāšanu, ekumēnisko dievkalpojumu. Plaši pilsētas svētki svinēti arī pilsētas vecākajā – Latgales ielā, kur pirms desmit gadiem aizsākusies pilsētas svētku svinēšanas tradīcija. Te par svētku sajūtu rūpējās gandrīz simts veikalu un uzņēmumu īpašnieki un radošie kolektīvi, kuri darīja krāšņāku ielas ikdienas ritmu. Viens no centrālajiem pasākumiem Latgales ielā bija Ratiņu parāde, tāda mēroga pasākums Rēzeknē notika pirmo reizi.


Sveikt pilsētu jubilejā bija ieradies arī Krievijas Federācijas ģenerālkonsulāta Daugavpilī ģenerālais konsuls N. Vihļajevs, kurš apsveikumā pilsētai paudis arī pateicību rēzekniešiem un pilsētai, kas pirmie Latvijā piedāvāja palīdzēt Maskavas bērniem patverties no karstuma un smoga.

Rēzekniešus sveica arī citas Latvijas pašvaldības. Tā, piemēram, Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs atcerējās, ka Rēzeknes pilsētas svētkos vienmēr var sajust tikai augstākās domas lidojumu un novēlēja Rēzeknei arī turpmāk būt pilsētai, kas tiecas pēc zvaigznēm. Savukārt Ludzas novada domes vadība vēlējusi, lai rēzekniešiem ir patīkami dzīvot savā pilsētā un lai pilsētas vārdu un prestižu popularizē rēzekniešu padarītie darbi.

Rēzeknes pilsētas dome pateicas visiem rēzekniešiem, pilsētas viesiem un uzņēmumu un organizāciju vadītājiem, kuri radījuši svētku sajūtu pilsētā.

Atgādināsim, ka šogad Rēzeknes pilsētas svētku zīmē norisinās vairāki kultūras pasākumi pilsētā. Tie turpināsies arī septembrī.