VID iecirkni Līvānos tomēr neslēgs

Līvānu novada domes un iedzīvotāju pūliņi ir devuši rezultātu – Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Līvānu iecirknis netiks slēgts, tā 29.07.2010. vēstulē Līvānu novada domi informē VID ģenerāldirektore N. Jezdakova.


Kā ziņots iepriekš, šā gada maijā Līvānu novada dome saņēma ieņēmumu dienesta vadības vēstuli ar informāciju par VID Līvānu iecirkņa darbības izbeigšanu ar 2010. gada 1. septembri.

Atbildot uz to, pašvaldība vērsās VID ar protesta vēstuli, paužot sašutumu par šādu nepārdomātu rīcību. Pašvaldība vēstulei pievienoja arī novada iedzīvotāju savāktos parakstus pret VID reorganizāciju.

2. augustā Līvānu novada dome saņēma VID atbildi, kurā teikts: “Laika posmā, kad VID tika pieņemts lēmums par VID iecirkņu slēgšanu (t.sk. Līvānos) un attiecīgi par to paziņots novadu pašvaldībām, VID saņēma vairāku novadu pašvaldību pretenziju vēstules ar lūgumu saglabāt VID iecirkņus. Šobrīd ir pieņemts lēmums apturēt darbības, kas paredz VID iecirkņu slēgšanu. Ņemot vērā minēto, VID iecirkņi (t.sk. Līvānos) šobrīd savu darbību turpina un nodokļu maksātāji nepieciešamos pakalpojumus, tāpat kā iepriekš, var saņemt arī klātienē.”

Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods pateicas iedzīvotājiem un uzņēmējiem par brīvprātīgo, pilsonisko aktivitāti, iesaistoties parakstu vākšanā par VID saglabāšanu Līvānos, paužot gandarījumu, ka kopīgie pūliņi nav izrādījušies velti. „Ir izdevies saglabāt pakalpojumu uz vietas pašvaldībā ar vairāk kā 14 000 iedzīvotāju, kā arī darba vietas – kaut vai dažas, bet arī tas ir ļoti svarīgi, – un par to man ir patiess gandarījums,” atzina pašvaldības vadītājs.

Informāciju sagatavoja:

G.Kraukle,
Līvānu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste
ginta.kraukle@livani.lv 65307270, 29492184