Piemineklis A.Kūkojam. Vārds rēzekniešiem!

Pirmdien, 26. jūlijā sāksies idejas par pieminekļa Antonam Kūkojam uzstādīšanu Rēzeknē publiskā apspriešana. Divu nedēļu laikā domes Iedzīvotāju apkalpošanas centrā (piebūvē, 1. stāvā, 124. kab.) var iepazīties ar topošā pieminekļa vizuālo materiālu un izteikt savu viedokli.


Dzejnieka, aktiera, mākslinieka, grāmatu autora un vienkārši „Latgalieša” ar lielo burtu Antona Kūkoja pieminekļa uzstādīšanas idejas autore ir Rēzeknes skulptore Svetlana Skačkova. Viņa izveidoja pieminekļa maketu un izrādīja iniciatīvu uzstādīt skulptūru pie ieejas Festivāla parkā, netālu no Atbrīvošanas alejas un Brāļu Skrindu ielas krustojuma.

Pieminekļa uzstādīšanas ideju apsprieda kultūras komisijas sēdē un Kultūras, izglītības, sporta, veselības, sociālo un darba lietu komitejā, kā arī finanšu un budžeta komitejā. Deputāti atbalstīja pieminekļa uzstādīšanas ideju. „Daudziem Antons Kūkojs ir latgalieša iemiesojums. Protams, viņš nebija ideāls un hrestomātisko varoni no viņa nevar uztaisīt. Lai pie kā ķērās Antons Kūkojs – viņam viss izdevās. Galvenais, ka viņam lieliski izdevās aplipināt ar savu dzīves mīlestību un optimismu pārējos un bez lieka patosa mācīt mīlēt savu Dzimteni” – teica Kultūras, izglītības, sporta, veselības, sociālo un darba lietu komitejas priekšsēdētājs, deputāts Vladimirs Nikonovs. Deputāti uzskata, ka pieminekļa uzstādīšana padarīs cildenāku un pievilcīgāku vēl vienu pilsētas stūrīti gan vietējiem iedzīvotājiem, gan Rēzeknes viesiem. Tagad vārds rēzekniešiem…

Informāciju sagatavoja:

Sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste
Marina Sokolova