Valsts robežsardzes koledžas kinologi piedalījās lauksaimniecības izstādē “Viļāni 2010”

Š.g. 10. un 11.jūlijā Viļānos notika Zemkopības ministrijas un akciju sabiedrības “Viļānu selekcijas un izmēģinājumu stacija” rīkotā vērienīga lauksaimniecības izstāde “Viļāni 2010”, kurā bija aicināti piedalīties Latvijas Lauksaimniecības Universitātes, zinātnes centru, lauksaimniecības skolu, zemnieku saimniecību pārstāvji, lauksaimniecības tehnikas un materiālu ražotāji un realizētāji, individuālie ražotāji; šķirnes mājdzīvnieku audzētāji, kinologi; ārzemju viesi u.c..


Š.g. 10.jūlijā, sestdien, pasākumā ar paraugdemonstrējumiem uzstājās Valsts robežsardzes koledžas (VRK) Kinoloģijas dienesta Kinoloģijas centra kinologi ar dienesta suņiem: Kinoloģijas centra inspektors virsniekvietnieks Guntars Apīnis, Profesionālās sagatavošanas nodaļas inspektors virsniekvietnieks Sergejs Gailums, inspektors virsniekvietnieks Vladimirs Talapins, inspektore virsseržante Lidija Mihaļova. VRK Kinoloģijas dienesta priekšnieks majors Uldis Barkāns komentēja kinologu uzstāšanos, atbildēja uz skatītāju jautājumiem.

Izstādes “Viļāni 2010” plašā divu dienu programmā bija iekļauts 10.Latvijas čempionāts pļaušanā ar izkapti (komandas un individuālie pļāvēji); tikšanās ar Zemkopības ministrijas pārstāvjiem, zinātniekiem un politiķiem; lauksaimniecības mašīnu, šķirnes mājdzīvnieku demonstrēšana; zirgu, suņu paraugdemonstrējumi; sējumu apskate un iepazīšanās ar audzēšanas tehnoloģiju, laukaugu šķirņu demonstrējumi; koncerti ( grupa “Lifts”, Eriņu ģimene), nakts balle. Pasākuma ietvaros strādāja tirgus.

Informāciju sagatavoja:

Žanna Kalvāne,
Valsts robežsardzes koledžas direktora palīdze