Jūlijā būs iespēja vērot labākās amatierteātru izrādes Viļakas novadā

No 16. līdz 18.jūlijam notiks XIII Latvijas amatierteātru salidojums. Labākās amatierteātra izrādes izrādīs Viļakas, Balvu, Baltinavas un Rugāju novados. Teātra cienītāji varēs noskatīties pēdējos četros gados iestudētās labākās un interesantākās dažādu žanru izrādes. Amatierteātri ieradīsies no visas Latvijas.


XIII Latvijas amatierteātru salidojums izrādes varēs apmeklēt Žīguru kultūras namā, Upītes tautas namā, Kupravas pamatskolā, Medņevas tautas namā, Viļakas kultūras namā un Borisovas tautas namā.

18.jūlijā Viļakas estrādē vasaras koncertprogramma „Tu esi vasarā” piedalīsies un ar populārām un visiem zināmām, iemīļotām kā arī pavisam jaunām kompozīcijām priecēs – Raimonda Paula favorīte, dziedātāja Ieva Sutugova, grupas „Putnu balle” dalībnieks Kārlis Būmeisters, jeb Kaža, daudzsološā dziedātāja Dace Upīte, Dzintars Čīča, dziedātājs Ingus Ulmanis, jauno izpildītāju konkursa „Nāc sadziedāt” laureāti un profesionālais tautas deju ansamblis „Zelta sietiņš” Baibas Šteinas vadībā.

XIII Latvijas amatierteātru salidojums izrādes Viļakas novadā

Žīguru kultūras nams

16.jūlijā plkst.19.00 Baltinavas dramatiskais kolektīvs PALĀDAS Danskovīte SĪVASMUOTES SENČU LAIKI režisore Anita Ločmele

Upītes tautas nams

17.jūlijā plkst.13.00 Vaboles pagasta amatierteātris NAGAIDAMA PRĪCA E.Kalvāne RUPUCS ZAM DEČA režisore Aina Pabērza

Kuprava

17.jūlijā plkst.16.00 Kupravas pamatskolā, Balvu pagasta dramatiskais kolektīvs E.Vulfs DZĪVĒ KĀ DEJĀ režisore Vaira Resne
17.jūlijā plkst.17.00 laukumā pie pagasta pārvaldes, Krustpils pagasta amatierteātris SAVĒJIE A.Banka SAUSĀ LAPA režisore Inita Beinarovča

Medņevas tautas nams

17.jūlijā plkst.19.00 Vārmes amatierteātris ES UN TU M.Horna ĻAUJIES UN VISS režisore Linda Čevere

Anotācija

Darbojošās personas: Ronda –skolotāja, Tīna-bijusī balerīna, Velta-lauciniece, Rihards- grāmatvedis, Augusts- masieris, Hugo- dārznieks, Milda-apkopēja, Cilda-sētniece, sanatorijas daktere.

Notikumi risinās mūsdienās kādā no sanatorijām , kurā ierodas dažādu profesiju un uzskatu atpūtnieki un kāds šarmants vīrietis, kas pārstāv pilnīgi nevīrišķīgu profesiju……, bet kura dēļ pārējo atpūtnieču vidū izceļas ķīviņi un ķildas. Lugu caurvij doma, ka ideālu cilvēku nav! Kā arī tas, ka tikai vīrieši spēj iedomāties sevi kontrolējam situāciju un attiecības ar sievietēm, bet patiesībā visu izvēlas sievietes! Un bieži vien to līdzcilvēku vērtību un nozīmi, kas atrodas mums blakus spējam apjaust tikai tad, kad esam tos zaudējuši! Luga pirmizrādi piedzīvo 2009.gada 1.maijā!

Viļakas kultūras namā

17.jūlijā plkst. 15.00 Tirzas amatierteātra „Mūžam tavs” izrāde. A.Siliņš „Sudrabkāzas”, režisore Alda Alberte. Ieeja brīva.
17.jūlijā plkst. 18.00 Beļavas amatierteātra “Mistērija” izrāde. E.Grāmatniece „Jaunsaimnieka līgava”. Režisore Sarmīte Viduce. Ieeja brīva.

Borisovas tautas nams

18.jūlijā plkst.10.00 Litenes dramatiskais kolektīvs NEBĒDNIEKI T.Brendons, M.Unts ČĀRLIJA KRUSTMĀTE režisore Sarmīte Locāne

Anotācija komēdijai

Darbība notiek viena jauna cilvēka dzīvoklī, pie kura solījusies ciemos atbraukt krustmāte no Brazīlijas. Pēdējā brīdī tiek atsūtīta telegramma, ka krustmāte tomēr neatbrauks. Lai izietu no situācijas, jauneklis pats pārģērbjas par krustmāti un atveido viņu, bet gluži negaidot ierodas arī pati Čārlija krustmāte…

Viļakas estrādē

18.jūlijā plkst. 17.00 koncerts „Tu esi vasarā” ar populāru viesmākslinieku Dzintara Čīčas, Kažas, Ievas Sutugovas un tautas deju ansambļa „Sietiņš” piedalīšanos. Ieejas maksa Ls 2,00.
Vasaras koncertprogrammā „Tu esi vasarā” piedalīsies un ar populārām un visiem zināmām, iemīļotām kā arī pavisam jaunām kompozīcijām priecēs – Raimonda Paula favorīte, dziedātāja Ieva Sutugova, grupas „Putnu balle” dalībnieks Kārlis Būmeisters, jeb Kaža, daudzsološā dziedātāja Dace Upīte, Dzintars Čīča, dziedātājs Ingus Ulmanis, jauno izpildītāju konkursa „Nāc sadziedāt” laureāti un profesionālais tautas deju ansamblis „Zelta sietiņš” Baibas Šteinas vadībā.

Dzintars Čīča koncertā izpildīs tautā tik pazīstamās un pieprasītās kompozīcijas – „Nāc un dziedi”, koncerta tituldziesmu „Tu esi vasarā” un arī pavisam jaunas dziesmas no sava pēdējā Čigānu romanču albuma. Dzintara dziesmas dzirdēsit pavisam jaunā skanējumā. Pēc balss lūzuma Dzintars dodas pie Jums, lai pārsteigu un sevi parādītu pavisam jaunā ampluā. Grupas „Putnu balle” solists Kārlis Būmeisters, kas plašāk pazīstams ar skatuves vārdu Kaža izpildīs dziesmu „Ieskaties” kā arī Latvijas skatītākā, visiem zināmā un iemīļotā TV3 seriāla „Ugunsgrēks” tituldziesmu „Tici vai nē” un kompozīciju, kas guvusi ļoti lielus panākumus mūzikas pasaulē – „Tiešs jautājums sev”.
Ingus Ulmanis ir koncerta vadītājs. Ingus Ulmanis aicinās dziedāt visiem klausītājiem zināmās dziesmas: „Mākonis” un „Tuvu, tuvu” Koncertā dzirdēsiet arī Latvijas radiostaciju spēlētākās kompozīcijas kā piemēram Daces Upītes dziesmas „Bet kad Tu nāc” un „Deviņos no rīta” Koncertā uzstāsies arī profesionālais un atzītais tautas deju ansamblis „Zelta sietiņš”, kura vadītāja ir deju autore, horeogrāfe un producente Baiba Šteina. Īpaši aizraujošs un interesants solās būt Raimonda Paula čigānisko dziesmu popūrijs, kuru izpildīs Maestro izlolotā zvaigzne Ieva Sutugova kopā ar Dzintaru Čīču, Jūs to nevariet palaist garām!
Nāc, nāc un dziedi, šis ir laiks, kad uzgavilē prieks! Gūsti pozitīvas emocijas un spēkpilnu enerģijas lādiņu visai vasarai, koncertprogrammā „Tu esi vasarā”

Kontaktinformācija:

Vineta Zeltkalne
Viļakas novada dome
Lietvedības, komunikācijas un informācijas nodaļas galvenā speciāliste
Tālr. 64507224