Latgalē 6 dienas viesosies Sanktpēterburgas žurnālisti

Iespējams, ka tuvākajā laikā Latgales tūres varētu kļūt par pieprasītu tūrisma produktu Krievijas ziemeļrietumu daļas iedzīvotāju vidū. Latgale Krievijas tūristus varētu ieinteresēt ar dabasskatiem, ezeriem un viesu mājām, kā arī Latgales iedzīvotāju viesmīlību, silto uzņemšanu un sava novada mīlestību. Patlaban vienīgais ar Latviju saistītais tūrisma produkts, ko saviem iedzīvotājiem piedāvā Sanktpēterburgas tūrisma firmas, ir braucieni uz Rīgu un Jūrmalu. Bet Sanktpēterburgas iedzīvotāji joprojām atceras tos laikus, kad pavadīja vasaras brīvdienas Latgales atpūtas bāzēs, baudot „mūsu skaisto Ezeru zemi”.


Latgales reģiona attīstības aģentūra sadarbībā ar Latgales tūrisma informācijas centriem, viesnīcu Park Hotel Latgola, tūrisma uzņēmējiem, Sanktpēterburgas tūrisma firmu „Open-Tour” un Sanktpēterburgas žurnālu „LeVojageur” no šī gada 7. līdz 12.jūnijam organizē Sanktpēterburgas žurnālistiem braucienu pa Latgales reģionu.

Brauciena mērķis ir iepazīstināt tā dalībniekus ar tūrisma iespējām Latgales reģionā. Brauciena laikā paredzēts apmeklēt un iepazīties ar Latgales dabas objektiem, viesu mājām un atpūtas kompleksiem, amatnieku darbnīcām, muzejiem, kā arī populārākajiem tūrisma objektiem. Sanktpēterburgas žurnālisti 6 dienu laikā apmeklēs tūrisma objektus Ludzas, Rēzeknes, Viļānu, Preiļu, Aglonas, Krāslavas un Daugavpils novados, kā arī pilsētās Rēzekne un Daugavpils. Tiek plānots, ka braucienā piedalīsies 22 Sanktpēterburgas masu mediju pārstāvji, tajā skaitā no žurnāliem „LeVojageur”, „Турнавигатор”, „Петербургский ВОЯЖ ”, « Отдых от А до Я», «Турбизнесс», «Новые Рубежи», «Петербургская охота», «Петербургская рыбалка», «Всемирный следопыт», «БанБаз», izklaidējošā izdevuma «Ваш досуг», avīzēm «Экстра-Балт», «Много ТВ», «Аргументы и факты», «Метро».

Oficiālajā pieņemšanā, kas notiks 11.jūnijā plkst. 18.00 viesnīcā “Park Hotel Latgola” Daugavpilī piedalīsies arī Krievijas ģenerālkonsulāta pārstāvji, Latgales tūrisma speciālisti un žurnālisti, kā arī Latgales plānošanas reģiona un Latgales reģiona attīstības aģentūras pārstāvji.

Aicinām masu mediju pārstāvjus piedalīties šajā oficiālajā pieņemšanā, iepriekš piesakoties pa tālr. 26395176 (Tatjana Kozačuka)