Ontons Slišāns izdot 28 grāmatu

12.maijā Rēzeknes Latgales kultūrvēstures muzejā bija Ontona Slišāna jaunākās prozas grāmatas “Čipierksneits jeb apcirpto skaņu pieaudzēšana” atvēršanas svētki. Saskaitot visas Ontona Slišāna grāmatas – šī ir 28 grāmata. Ontons Slišāns vairāk izdot dzejas grāmatas, šī būs trešā prozas grāmata, kurā ir 560. lpp.


Autors atklāšanā sacīja: „čipierksneits nūzemoj drusciņa kū var panimt četrūs pierkstūs – šķipsnine. A itei gruomota ir par sazatikšonūs, jū muona dzeivie ir bejs daudz lobu viertīgu sazatikšonūs, gruomotā aprakstāts Čipierksnīts nu vysuom”.

Grāmatas anotācijā rakstīts: Šī grāmata ir kā ceļvedis viena cilvēka darbīgajā mūžā un vairāku simtu līdzcilvēku mūžos, kuri dzīvojuši līdzās un veidojuši laikmetu griežus 20.gs otrajā pusē un 21.gs. sākumā.

Grāmata uzrakstīta gan latviešu, gan latgaliešu valodā. Katrs teksts rakstīts tādā valodā kāds tajā brīdī bija noskaņojums.

Pasākumu vadīja Dr. philol.doc. Ilga Šuplinska, Rēzekne augstskolas Filoloģijas katedras vadītāja, ar dziesmām kuplināja Upītes etnogrāfiskais ansamblis.

Kontaktinformācija:

Vineta Zeltkalne
Viļakas novada dome
Lietvedības, komunikācijas un informācijas nodaļas galvenā speciāliste
Tālr. 64507224
Mob.tālr. 29373559