Daugavpils – Sanktpēterburga, tikai kādi nieka 538 km…

Jau pavisam drīzi piepildīsies Daugavpils teātra krievu trupas aktieru sapnis – pašu acīm ieraudzīt, aptaustīt un pat nospēlēt sen kārotajā, vienā no skaistākajām kultūras pilsētām, Krievijas ziemeļu galvaspilsētā – Sanktpēterburgā!


2010.gada 3. aprīlī plkst.19.00, Dramatiskā teātra krievu trupas vadošie aktieri (Vera Hramņikova, Karīna Sidina, Karina Lučiņina, Nataļja Grebeņkova, Mihails Samodahovs, Viktors Jancevičs, Andrejs Šļapkovs, Maija Korkliša un Žanna Lubgāne) ar možu garu, optimismu, dzīvesprieku un milzīgu uztraukumu kāps uz Teātra-festivāla lielo skatuvi „Baltijskij dom” un izdzīvos Jāņa Raiņa vipopulārākās tautas dziesmas „Pūt vējiņi” varoņu likteņos!

Šajā lugā tiek aplūkotas cilvēcisko attiecību un kaislību pamati Latvijas laukos. Kā lugas pamatakmens stāv, protams, rakstītājs Rainis. Šai lugai patiešām ir gan garīga, gan materiāla vērtība.

Tāpēc, mīļie draugi, ja esam Pēterburgā, droši atnākam un atbalstām savējos! Lai Dievs svētī un stiprina mūs visus!

p.s. „..kad sastopam cilvēku, kurš būtu pelnījis mūsu
pateicību, mēs sevi ar to neapgrūtinam”

„Daugavpils teātris jūtas tiešām aizkustināts un izsaka dziļu pateicību Krievijas Federācijas ģenerālkonsulātam Daugavpilī, par pasniegto palīdzības roku, kura stiprinās mūs braucienā ar viesizrādi uz Sanktpēterburgu!”