Medņevas etnogrāfiskais ansamblis piedalās Nordtrad tīkla konferencē Rīgā

30.martā Medņevas etnogrāfiskais ansamblis piedalās Nordtrad tīkla konferencē Rīgā, sniedzot koncertu Usmas baznīcā (Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā).


Šogad konference Borderlands (Pierobežas) no 26. – 31.martam notiek Rīgā. To organizē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija. Konferencē tiekas Baltijas un Ziemeļvalstu tautas mūzikas studiju programmu tīkla Nordtrad pedagogi un studenti.

Tautas mūzikas studiju programmu tīklā Nordtrad (nordtrad.net) līdzdarbojas 16 augstskolas no Dānijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Somijas, Igaunijas un kopš 2008. gada – arī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas etnomuzikoloģijas klase.

Ik pavasari šo valstu tautas mūzikas pedagogi un studenti satiekas konferencē, kas ar meistarklasēm, lekcijām, koncertiem, pedagogu semināriem, muzicēšanu ansambļos un citām aktivitātēm ļaujot kompaktā laika sprīdī iepazīties ar katras augstskolas profilu, stiprajām pusēm, jaunumiem un aktuālajām problēmām.

30.martā Usmas baznīcā reprezentēs spilgtākās latviešu tradicionālās mūzikas pērles – šajā gadījumā tās būs Medņevas sievas un Suitu sievas no Alsungas. Koncerts ļaus Ziemeļvalstu studentiem un mācībspēkiem aizvest līdzi neaizmirstamus iespaidus par spilgtajām un vēl aizvien dzīvajām latviešu dziedāšanas tradīcijām.

Vairāk informācijas par koncertiem, pārējo konferences norisi un iespējām tajā piedalīties meklējiet JVLMA mājaslapā www.jvlma.lv.

Konferences norisi atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Informāciju sagatavoja:
Vineta Zeltkalne
Viļakas novada dome
Lietvedības, komunikācijas un informācijas nodaļas galvenā speciāliste