Rēzeknē notiek avārijas bedrīšu remonts

Ik pavasari, tiklīdz no ielu braucamās daļas nokūst sniegs, aktualizējas jautājums par pilsētas ielu bedrīšu remontu. Patlaban Rēzeknē notiek avārijas bedrīšu remonts, proti, remontē bedrītes, kas ir lielākas par 0,3 m² un dziļākas par 5 cm. Tās aizpilda ar auksto asfaltbetonu vai šķembām.


Kā stāsta domes Pilsētas saimniecības pārvaldes ceļu būvinženieris Zigurds Baltadonis, mazāku bedrīšu remonts sāksies, tiklīdz to ļaus laika apstākļi – diennakts vidējā temperatūra nebūs zemāka par +8 grādiem un ceļu segums kļūs sausāks. Kad bedrītes ir pilnas ar ūdeni, tās remontēt ir pilnīgi veltīgi, ir īpaši ar bitumaksu.

Visupirms bedrīšu remontu plānots veikt Atbrīvošanas alejā, Blaumaņa, Brīvības, Rēznas, K. Valdemāra (posmā no Dzelzceļnieku ielas līdz Atbrīvošanas alejai), Zemnieku, Bukmuižas, Tinjanova, Stacijas un daļēji Upes ielās. Šajās ielās bedrītes aizbērs ar smalkām šķembām un aizpildīs ar emulsiju, jo pēc ceļu saimniecības speciālistu vērtējuma tas ir efektīvāk, ņemot vērā Rēzeknes ielu stāvokli. Bedrīšu remontu, kā arī ceļu ikdienas uzturēšanas darbus veic a/s „Latvijas autoceļu uzturētājs” Rēzeknes ceļu rajons.

Kopumā pašvaldības šā gada budžetā ielu ikdienas uzturēšanai paredzēti 198 tūkstoši latu. Šajā summā ietilpst gan sniega tīrīšana, gan bedrīšu remonts, gan arī grunts ceļu greiderēšana. Šis līdzekļu apjoms ir atkarīgs no 2010. gadā autoceļu uzturēšanai paredzētajām valsts mērķdotācijām. Kopumā Rēzekne no autoceļu fonda šogad saņems ap 220 tūkstošiem latu. Tā kā šogad ziema bija visai bagāta ar sniegu, ielu tīrīšanai, kaisīšanai ar smilts-sāls maisījumu (slīdes novēršanai) un sniega izvešanai gada sākumā jau iztērēti vairāk kā 90 tūkstoši latu. Salīdzinājumam – pagājušā gada ziema pilsētai izmaksāja 64,5 tūkstošus latu. Pilsētas ielu uzturēšanai 2009. gada vasaras periodā tika iztērēti 110 tūkstoši latu.

Informāciju sagatavoja:
D. Zirniņa