Rēzeknē – jauni saistošie noteikumi par ielu nosaukumu un ēku numerācijas kārtību

11. martā spēkā stājušies Rēzeknes pilsētas domes 2009. gada 17. decembra saistošie noteikumi Nr.17 “Rēzeknes pilsētas ielu nosaukumu un ēku numerācijas norādes kārtības noteikumi”. Tie publicēti oficiālajā laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.


Atgādinām, ka 11. decembrī pilsētas domes sēdē apstiprināti jauni saistošie noteikumi par Rēzeknes pilsētas ielu nosaukumu un ēku numerācijas kārtību. Līdz ar to pēc oficiālas publikācijas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis” spēku zaudē 1999. gada 25. novembrī pieņemtie saistošie noteikumi.

Joprojām tiek saglabāts iepriekšējais ēku numerācijas princips, ielu nosaukumu un ēku numerācijas plākšņu izmēri un krāsa arī palikuši iepriekšējie (plāksnes tumši zilā krāsā ar baltu apmali un uzrakstiem baltā krāsā).

Tomēr ir mainījusies atbildība par šo saistošo noteikumu Nr. 17 „Rēzeknes pilsētas ielu nosaukumu un ēku numerācijas norādes kārtības noteikumi” neievērošanu. Protams, tekstiem uz plāksnēm ir jābūt valsts valodā, tās jāuztur kārtībā, plāksnes nedrīkst būt deformētas un/vai sarūsējušas, numuriem un uzrakstiem jābūt skaidri salasāmiem un redzamiem no ielas puses. Par ēku numerācijas un ielu norāžu izvietošanu un uzturēšanu atbilstoši šiem noteikumiem ir atbildīga fiziska vai juridiska persona, kas ir ēkas īpašnieks vai tiesiskais vadītājs.

Rēzeknes pilsētas domes saistošo noteikumu izpildi kontrolē Pašvaldības policija, un par to neievērošanu policijas darbinieki ir tiesīgi izteikt brīdinājumu vai uzlikt naudas sodu 25 latu apmērā. Taču administratīvais sods neatbrīvo saistošo noteikumu pārkāpējus no pārkāpuma novēršanas.

Šo saistošo noteikumu izpilde ne tikai pasargās ēku īpašniekus no administratīvā soda, bet palīdzēs saglabāt skaistu mūsu pilsētas vizuālo tēlu, darot to patīkamāku rēzekniešiem un ērtāku pilsētas viesiem.

Informāciju sagatavoja:
D. Zirniņa