Rēzekne ņems aizņēmumu projektu īstenošanai un mainīs aizņēmumu atmaksas termiņus

Rēzeknes pilsētas dome iecerējusi Valsts Kasē ņemt aizņēmumu trīs Eiropas Savienības struktūrfondu finansēto projektu īstenošanai – Stacijas ielas rekonstrukcijai, Atbrīvošanas alejas satiksmes pārvada rekonstrukcijai un projektam „Zaļās investīcijas”.


282,4 tūkstošu latu aizņēmums nepieciešams Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) līdzfinansētā Stacijas ielas rekonstrukcijas projekta īstenošanai, t.sk. 104,1 tūkstoši paredzēti pašvaldības līdzfinansējuma nodrošināšanai, bet 178,3 tūkstoši – priekšfinansējumam. Turklāt priekšfinansējuma summu pašvaldībai atmaksās no ERAF tūlīt pēc projekta pabeigšanas.

Satiksmes pārvada rekonstrukcijai, kas notiek Atbrīvošanas alejas rekonstrukcijas projekta ietvaros, nepieciešams 420,4 tūkstošus latu liels kredīts, t.sk. 343,2 tūkstoši latu priekšfinansējumam, bet 77,2 tūkstoši latu – līdzfinansējumam. Arī šajā gadījumā priekšfinansējuma daļa pašvaldībai atmaksās pēc projekta noslēguma.

Eiropas Savienības līdzfinansētā Eiroreģiona „Ezeru zeme” Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības projekta „Zaļās investīcijas” īstenošanai iecerēts ņemt 12,6 tūkstošus latu lielu aizņēmumu, t.sk. pašvaldības līdzfinansējuma nodrošināšanai paredzēti 1,9 tūkstoši latu, bet priekšfinansējumam – 10,7 tūkstošus latu.

Rēzeknes domes deputāti lēmuši arī lūgt Pašvaldību aizņēmumu un galvojumu kontroles un pārraudzības padomes atļauju mainīt Valsts Kases izsniegto aizdevumu atmaksas termiņu, pārceļot 2010.gadā un 2011.gadā noteiktos pamatsummas samaksas termiņus uz turpmākajiem gadiem. Tas būs attiecināms uz sešiem aizdevumiem, kas ņemti laika periodā no 2004.gada 23.jūlija līdz 2009. gada 8. februārim. Tas ļaus šogad pašvaldībai ietaupīt 279 tūkstošus latu, bet nākamgad – 400 tūkstošus.

Informāciju sagatavoja:

Diāna Zirniņa
Rēzeknes pilsētas domes
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja