X Latgales novada Senioru festivāls notiks Viļakas novadā

Viļakas novada pensionāru biedrības priekšsēdētāja Maija Golubeva un pensionāres Leontīne Saide un Irmīne Vilcāne no Viļakas, Ženija Račāne no Vecumu pagasta un Aina Slišāne no Šķilbēnu pagasta piedalījās Latgales reģionālās pensionāru apvienības padomes sēdē – konferencē, kas 26.februārī notika Rēzeknē.


Viļakas novada pensionāru biedrības priekšsēdētāja Maija Golubeva informē, ka konferences laikā pensionāri nolēma, ka 2011.gadā X Latgales novada Senioru festivāls un tautas daiļamata meistaru darbu izstāde notiks Viļakas novadā. Savukārt IX Latgales novada Senioru festivāls un tautas daiļamata meistaru darba izstāde notiks Balvos 2010.gada 12.jūnijā.

Latgales reģionālajā pensionāru apvienības padomes sēdē – konferencē apstiprināja Latgales reģionālās pensionāru apvienības darba plānu 2010.gadam. Konferencē piedalījās pārstāvji no Veselības ministrijas, Latvijas pašvaldības Savienības, kas sniedza informāciju par paredzētajiem sociālajiem atbalsta pasākumiem pensionāriem. Pensionāri tikās ar jaunievēlēto novadu un pilsētu pašvaldību vadītājiem. „Šādas tikšanās Latgales pensionāriem organizē divas reizes gadā. Šī apvienība pastāv 4 gadus. Aktīvi šīs apvienības darbā piedalījāmies, kad vadīju Viļakas pilsētas pensionāru biedrību, un turpināsim regulāri iesaistīties aktivitātēs pārstāvot Viļakas novada pensionārus”, stāsta Maija Golubeva.

Informāciju sagatavoja:
Vineta Zeltkalne