13.februārī Viļakas etnogrāfiskais ansamblis „Abrenīte” piedalīsies XI Starptautiskajā masku tradīciju festivālā, kas notiks Salacgrīvas novadā. Festivālā piedalās maskas no Latvijas, Lietuvas, Polija

13.februārī Viļakas etnogrāfiskais ansamblis „Abrenīte” piedalīsies XI Starptautiskajā masku tradīciju festivālā, kas notiks Salacgrīvas novadā. Festivālā piedalās maskas no Latvijas, Lietuvas, Polijas un Baltkrievijas. „Masku gājieni ar savu vitalitāti un azartu mūs pamodina un vairo dzīves radošos spēkus”, atzīst pasākuma organizatore Aīda Rancāne.


Viļakas etnogrāfiskā ansambļa „Abrenīte” vadītāja Albīna Veina stāsta, ka „Abrenīte” piedalīsies masku gājienā lauku sētās – Ainažos, Svētciemā „Silmaļos”, Salacgrīvas „Vecsalās”, masku gatavošanas meistardarbnīcās Salacgrīvas mākslas skolā, festivāla atklāšanā Masku saietā Salacgrīvas kultūras namā, individuālās maskas izrādīšanā pie Bākas un danču vakarā dejos līdz rīta gaiļiem.

Sestdien, 13.februārī, pasākumi sāksies pulksten 12:00. Starptautiskais masku tradīciju festivāls turpināsies arī svētdien, 14.februārī, kad pasākuma apmeklētājiem būs iespējams apmeklēt semināru par masku tradīcijām, vērot lielo masku gājienu un apgūt Meteņdienas svinēšanas rituālus.

Kontaktinformācija:

Vineta Zeltkalne
Viļakas novada dome
Lietvedības, komunikācijas un informācijas nodaļas galvenā speciāliste