Labdarības akcijā „Dāvāsim sapni!” saziedota puse no iecerētās summas Sācis darbību ziedojumu tālrunis 90006989

Labdarības akcijā kopš pērnā gada decembra sākuma portālā Ziedot.lv ir saziedoti 13’855 lati, kas ir gandrīz puse no nepieciešamajiem 30’000 Ls, lai piepildītu 14 smagi slimu bērnu sapņus, realizētu nometni un gūtu līdzekļus bērnu paliatīvās* mājas aprūpes nodrošināšanai.


Akcijas ietvaros jau ir piepildīti pirmie divi sapņi – trīspadsmitgadīgā Elīza no Smiltenes dodoties uz Rīgu vizītē pie ārstiem, pat nenojauta, ka sapnis par datoru, kuram tik cītīgi bija centusies sakrāt naudu pati, piepildīsies. Tāpat arī septiņgadīgā Valērija ir kļuvusi par datora īpašnieci. Vēl ir 12 bērni, kuru sapņus ir iecerēts piepildīt akcijas laikā.
„Mēs esam ļoti pateicīgi visiem ziedotājiem par dāsnumu divu mēnešu laikā saziedojot pusi no iecerētās summas. Mēs ticam un ceram, ka akcijas pēdējā mēneša laikā, līdz 28.februārim izdosies sasniegt iecerēto, lai varam dāvāt smagi slimajiem bērniem gan prieku, gan nepieciešamo aprūpi un palīdzību. Četrpadsmit bērniem piepildīsim sapņus, savukārt daudziem citiem varēsim sniegt praktisku atbalstu – iegādāties medicīnas aparatūru, kas ļaus bērnam atrasties mājās. Varēsim doties mājas vizītēs, kā arī sagādāt speciālo barību, kas ir bērnam nepieciešama, bet ir ģimenes, kas to nevar iegādāties” skaidro Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības valdes priekšsēdētāja Anda Jansone.
Saziedotie līdzekļi ļaus piepildīt pārējo bērnu sapņus: Jānis (9 gadi) un Einārs (14 gadi) sapņo par datoru, desmtgadīgais Raivo par Playstation 2, savukārt sešgadnieki Lauma, Maksis un Katrīna par pasaku tēliem – Karlsonu, meža laumām un Pepiju Garzeķi. Mariana (2 gadi) un Katrīna (11 mēneši) varēs priecāties par atpūtu kopā ar ģimeni, bet sešgadīgais Patriks satiks draugus, piedaloties nometnē. Maksims (3) un Diāna (1) saņems speciāli pielāgotus, ērtus ratus bērniem ar īpašām vajadzībām, un Sindija (9 mēneši) sapņos saldus sapņus jaunā gultā.
„Ģimenēm tā ir liela atbildība diendienā būt līdzās smagi slimam bērnam – palīdzēt, rūpēties un sniegt visu nepieciešamo. Sabiedrības atbalsts, ko ģimenes saņem caur šo labdarības akciju ir nenovērtējams. Katrs ziedojums, labs vārds, uzmundrinājums dod spēku un atbalstu gan bērniem, gan ģimenēm. Šis atbalsts parāda, ka viņi nav vieni pamesti likteņa varā,” uzsver Agita Lazdiņa, Šveices farmācijas kompānijas Mepha izpilddirektore un „Dāvāsim sapni!” iniciatore.
Ziedot labdarības akcijai „Dāvāsim sapni!” var ne vien labdarības portālā Ziedot.lv, bet arī zvanot uz ziedojumu tālruni 90006989 (maksa par zvanu 1 lats).
Lai realizētu izvirzītos mērķus, nepieciešami 30’000 lati no kuriem 5’000 latu tiks izlietoti bērnu sapņu piepildīšanai, 10’000 latu nometnes organizēšanai, savukārt bērnu paliatīvās aprūpes pakalpojumu nodrošināšanai mājās smagi slimiem bērniem – vismaz 15’000 Ls gadā.
Šogad „Dāvāsim sapni!” atbalsta Šveices farmācijas kompānija Mepha, TV3, Draugiem.lv un Ziedot.lv.

*Informāciju sagatavoja:**
Elīna Kalniņa