Aicina izvērtēt skolēnu izpratni par naudas uzkrāšanu

Noslēdzoties Naudas plānošanas centra un GE Money Bank organizētajam zīmējumu konkursam 1. – 4. klašu skolēniem “Kā gudri sakrāt naudu”, saņemts teju 1500 darbu. Tos izvērtējot, konkursa organizatori noskaidros bērnu izpratni par naudas uzkrāšanu.


Izskatot zīmējumus un to aprakstus, konkursa komisija ir noteikusi desmit finālistus. No tiem žūrija noteiks piecus labākos darbus, kuru autori katrs saņems naudas balvu no GE Money Bank – 100 latu uzkrājumu kontā „Iespēju konts”. Papildu tam no 30. novembra līdz 6. decembrim portālā www.draugiem.lv ikvienam ir iespēja nobalsot par, viņaprāt, labāko veidu, kā gudri sakrāt naudu, un noteikt, kurš finālists saņems Tautas balsojuma balvu – 100 latus no GE Money Bank uzkrājumu kontā „Iespēju konts” un pārsteiguma balvu no draugiem.lv.

Piedalīties darbu vērtēšanā ir aicināts ikviens*, kurš vēlas ar savu balsojumu atbalstīt mazo skolēnu uzņēmību un dalību konkursā.

Par vienu zīmējumu viens portāla lietotājs var balsot vienu reizi dienā. Lai saglabātu objektivitāti, zīmējumu autori tiks atklāti pēc balsojuma.

Kopējie konkursa rezultāti, tai skaitā Tautas balsojuma rezultāti, tiks paziņoti 7.decembrī Naudas plānošanas centra mājas lapā www.vissparnaudu.lv .

Konkursa mērķis bija noskaidrot bērnu izpratni par naudas vērtību un uzkrāšanu. Piedaloties konkursā, skolēniem bija jāuzzīmē savas domas par to, kam šobrīd vajadzētu sakrāt naudu. Zīmējumam noteikti jāpievieno apraksts – pamatojums, cik daudz un kā skolēns plāno sakrāt naudu. Savus darbus skolēniem bija iespēja iesūtīt no 16.oktobra līdz 22.novembrim.

Zīmējuma konkursu „Kā gudri sakrāt naudu” atbalsta – SIA „Draugiem”, AS „GE Money Bank”, SIA „HobbySet”, t/k „Spice”, SIA „RIMI Latvia”, t/c „Ostmala”, t/c „VIVO”, p/g „Valleta”, veikals „Lāčuks”, „Copy General”, „Mārtiņa Beķereja”, grāmatnīcas „Jānis Roze”, LR Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centrs, „Officeday Latvia” SIA, Valmieras Mākslas vidusskola, vortāls visai ģimenei ManaGimene.lv, portāls īstai sievietei ista.lv, portāls pozitivaszinas.lv.

* balsot par darbiem ir iespējams ikvienam draugiem.lv reģistrētajam lietotājam

Par Naudas plānošanas centru
Biedrība Naudas plānošanas centrs (NPC) ir sadarbībai atvērta neatkarīga sabiedriskā labuma organizācija, kuras mērķis ir Latvijas iedzīvotāju izglītošana un konsultēšana personīgā budžeta plānošanas jautājumos. To 2007. gada maijā dibināja AS GE Money (tagad – GE Money Bank) un Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskola. Savu mērķu īstenošanai NPC iedzīvotājiem sniedz virtuālas konsultācijas personiskā budžeta plānošanā un informatīvu palīdzību finanšu krīzes situācijās: info@vissparnaudu.lv, www.vissparnaudu.lv. NPC uzturēšanu un pamatdarbību nodrošina AS GE Money Bank, papildu aktivitātes tiek īstenotas ar piesaistīto partneru atbalstu.

Papildu informācija:

Vita Šteina, Biedrības Naudas plānošanas centrs sabiedrisko attiecību konsultante, 29332250, vita.steina@prs.lv, www.vissparnaudu.lv