“Pašsaprotamā laime” – kvalitatīvs kopā pavadītais laiks

JCI Latvia 19. jūlijā dosies uz bērnu sociālās rehabilitācijas centriem “Mūsmājas” Krāslavā un “Auseklīti” Daugavpilī projekta “Sniedz savu siltumu Latgales bērniem” ietvaros. Projekta mērķis ir sniegt iespēju Latgales bērniem rehabilitācijas centros, bērnu namos, patversmēs un bāreņu aprūpes centros izbaudīt “pašsaprotamo laimi” ko sniedz ģimene, dalīties ar ģimeniskām vērtībām un izbaudīt kopā pavadīto laiku.

Projekta “Sniedz savu siltumu Latgales bērniem” realizācijas laiks ir no 2009. gada jūlija līdz 2009. gada decembrim. Projekta ietvaros tiek plānots kopumā apciemot 10 organizācijas – bērnu sociālās rehabilitācijas centrus, bērnu namus, patversmes un bāreņu aprūpes centrus Latgalē. JCI Latvia projektu „Sniedz savu siltumu Latgales bērniem” organizē jau otro gadu pēc kārtas. Pagājušajā gadā tika apciemoti bērni Zemgalē.

Ciemošanās laikā JCI Latvia jaunieši kopā ar bērniem ies rotaļās, dziedās, zīmēs, mācīs dejas un spēlēs dažāda veida spēles, darbosies vairākās radošās un praktiskās darbnīcās – veidos tērpu akcentus un rotas, stādīs kociņus, puķes un dārzeņus, kā arī mācīsies rūpēties par tiem, kopā gatavos ēdienus no cittautu virtuvēm, mācīsies skaistuma un ķermeņa kopšanas gudrības, veidos kolāžas un runās par daudzām citām radošām un praktiskām izpausmēm un organizēs dažādus motivējoša rakstura seminārus.

Ciemošanās pie katras no organizācijām notiks vairākkārtīgi, un decembrī visi bērni tiks aicināti pulcēties vienuviet uz kopīgu projekta noslēguma pasākumu, savā starpā sapazīstoties, kopīgi dziedot, dejojot un veidojot radošo darbu izstādes.



Pasākumu atbalsta:

  • „Dobeles Dzirnavnieks” AS
  • „Globuss” grāmatnīca

JCI Latvia misija ir nodrošināt attīstības iespējas, kas palīdz jauniem cilvēkiem radīt pozitīvas pārmaiņas sabiedrībā.

Papildu jautājumi:

projekta vadītājs Raivis Kalniņš (ir audzis ģimenē), mob. tālr. 26299928, e-pasts: kalninsraivis@gmail.com

Informāciju sagatavoja:

Dace Zariņa (ir augusi ģimenē), mob.tālr.: 26870690 un Ieva Erele (ir augusi ģimenē), mob.tālr.: 26594141