Viens studiju periods – divi diplomi

Rēzeknes Augstskola piedāvā studiju programmas, kurās studējot vienu periodu var iegūt divus diplomus.


Šī gada jūnijā pirmo reizi RA vēsturē divus diplomus par vienu studiju periodu saņema četras maģistra studiju programmas „Filoloģija” studentes – Regīna Paegle, Daina Rutkovska, Inta Dziedātāja un Sandra Murinska.
Rēzeknes Augstskolai ir noslēgts līgums ar Vītauta Dižā Universitāti Kauņā (Lietuva) par duālo diplomu izsniegšanu maģistra studiju programmā „Filoloģija”. Līguma ietvaros paredzētas gadu ilgas studijas Vītauta Dižā universitātē un pētījums baltu filoloģijā komparatīvajā aspektā, proti, maģistra darba izstrāde izvēlētajā specialitātē.
Studentes jūtas priecīgas, ka izmantojušas šādu iespēju – studēt Vītauta Dižā Universitātē un rakstīt salīdzinoši pētniecisku maģistra darbu. Šāda iespēja ļāvusi paplašināt ne tikai zināšanu redzesloku, bet arī apgūt lietuviešu valodu un iepazīt tās kultūru.
Divus diplomus vienā studiju periodā ir iespējams saņemt Inženieru fakultātes studiju programmās „Mehatronika” un „Elektroniskā komercija”, studējot RA un Vācijā (Oldenburgas/Austrumfrīzijas/Vilhelmshāfenes augstskolā).