Akcija „Pie:dalies!”

Sagaidot Pasaules asins donoru dienu, kas kārtējo gadu tradicionāli tiks svinēta 14. jūnijā, Valsts asinsdonoru centrs (VADC) un VADC Latgales filiāle organizē īpašu akciju „Pie:dalies!”.


Akcijas laikā, no 14. maija līdz 14. jūnijam, ziedojot asinis, visi donori tiek aicināti atsaukties šā gada Pasaules asins donoru dienas sauklim „100% bezatlīdzības donoru kustība”, ziedojot asinis un dāvinot savu donora pusdienu kompensāciju Bērnu klīniskās universitātes slimnīcai medicīnas aparatūras iegādei, kas nepieciešama mazo pacientu ārstēšanai.

Arī tie, kas nevar ziedot asinis, var palīdzēt, pārskaitot dāvinājumu uz Bērnu slimnīcas fonda (Reģ.nr. 40008057120) konta numuru
LV02 HABA 0551 000 377 020, kā maksājuma mērķi norādot „Akcijai Pie:dalies!”.

Aicinām cilvēkus būt labestīgiem un atsaucīgiem, sagaidīt vasaru ne tikai ar siltu un jauku laiku, bet arī patīkamām emocijām un apziņu, ka esat palīdzējuši un padarījuši kāda cita cilvēka vai cilvēkbērna dzīvi laimīgāku un labāku!

VADC atgādina, ka Pasaules asins donoru dienu par godu Karla Landšteinera dzimšanas dienai jau kopš 2004. gada atzīmē apmēram 70 valstīs. Pateicoties viņa atklājumam par cilvēka asins grupām, visā pasaulē asins pārliešanas noris veiksmīgi un ļauj izveseļoties daudziem cilvēkiem. Arvien vairāk valstu īsteno ideju par pilnīgi brīvprātīgu bezmaksas asins ziedošanu, uzsverot to, ka asins ziedošana ir cilvēka labas gribas izpausme, lai palīdzētu un glābtu citu līdzcilvēku dzīvību vai veselību. Latvijā Pasaules asins donoru dienu atzīmēs jau ceturto gadu pēc kārtas. Iepriekšējos gados VADC piesaistījis pirmreizējos asins donorus un uzsvēris regulāras asins ziedošanas lomu veselības aprūpē.

Informāciju sagatavoja:

Maruta Krustāne
VADC Latgales filiāles sabiedrisko attiecību speciāliste
t. 64605850, mob. 29196859