Latgales plānošanas reģions aicina piedalīties Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas sabiedriskajā apspriešanā

2009.gada 27.aprīlī ir uzsākusies Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas (LIAS) līdz 2030.gadam 1.redakcijas sabiedriskā apspriešana, kas notiks līdz 2009.gada 17.jūlijam. Stratēģijas mērķi un galvenie izaicinājumi ir veicināt ekonomisko izaugsmi valstī un uzlabot iedzīvotāju dzīves kvalitāti, nodrošinot sociālo saliedētību un drošību.


Stratēģijā iestrādātie rīcības virzieni un piedāvātie risinājumi atbild uz jautājumu – kādā Latvijā dzīvosim 2030.gadā.

Stratēģija piedāvā piecu kapitālu pieeju attīstības plānošanā – cilvēkkapitāls, ekonomikas kapitāls, sociālais kapitāls, dabas kapitāls un telpiskā perspektīva un sniedz vērtējumu par pašreizējo stāvokli un redzējumu, kā arī rīcības virzienus.

Sabiedriskās apspriešanas noslēgumā Latgales plānošanas reģions apkopos saņemtos priekšlikumus un komentārus un iesniegs Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai. Ar sabiedriskajai apspriešanai nodotajiem materiāliem ikviens var iepazīties LIAS mājas lapā www.Latvija2030.lv un sadaļā Forums izteikt savu viedokli un priekšlikumus, kā arī spiežot uz zemāk esošo saiti.

Komentārus un priekšlikumus aicinām iesniegt līdz 2009.gada 30.jūnijam rakstiski uz elektronisko adresi strategija@latgale.lv.