Sanktpēterburga interesējas par Latgales tūrismu.

Latgales reģiona tūrisma informācijas centri un uzņēmēji sadarbībā ar LR vēstniecību Sanktpēterburgā organizē darba semināru „Tavas skaistākās brīvdienas Latgalē”, kas notiks šī gada 26.martā Sanktpēterburgā LR vēstniecības telpās.

Latgales tūrisma darba seminārs ar sezonas saukli „Tavas skaistākās brīvdienas Latgalē” tiek organizēts ar mērķi iepazīstināt Sanktpēterburgas tūrisma aģentūras (kopumā 78) ar Latgales reģiona tūrisma piedāvājumu, jo Sanktpēterburga ir nozīmīgs tūrisma tirgus. Par godu pasākumam sauklis ir tulkots krievu valodā kā «Ваш лучший отдых в Латгалии» un sagatavota īpaša piedāvājuma programma, lai informētu un ieinteresētu Sanktpēterburgas tūrisma aģentūras par Latgales tūrisma piedāvājumu.

LR vēstniecība Sanktpēterburgā informēs par jaunumiem Šengenas vīzu pieteikuma dokumentu iesniegšanas kārtību jaunajā 2009. tūrisma sezonā, lai tādējādi atvieglotu un veicinātu Sanktpēterburgas tūristu pieplūdumu Latgalē. Latgales tūrisma sektora pārstāvji ir nopietni gatavojušies šim pasākumam. Notiks septiņu Latgales tūrisma maršrutu prezentācija, t.sk. iekļauti tādi resursi kā kultūrvēsturiskais mantojums, kulinārais mantojums, aktīvais tūrisms, amatniecība. Turklāt sagatavots bagātīgs izdales materiālu klāsts.

Tikšanās Sanktpēterburgā starp tūrisma pakalpojumu sniedzējiem un klientiem ir viens no nozīmīgākajiem šāda veida pasākumiem Latgales reģiona tūrisma veicināšanai, jo pastāv labvēlīgi priekšnosacījumi veiksmīgai sadarbībai starp Latgales un Krievijas tūrisma tirgu: vēsturiskās saiknes, Krievijas ceļotāju nostaļģija pēc „senajiem laikiem”, attīstīts transporta un sakaru tīkls, interesants tūrisma produktu un pakalpojumu piedāvājums, u.c.

Latgales reģionu tūrisma pārstāvji: Latgales reģiona attīstības aģentūra, TAVA Latgales birojs, Latgales reģiona tūrisma asociācija „Ezerzeme”, Daugavpils lielākā viesnīca „Park Hotel Latgola”, Latgales tūrisma informācijas centri, kas pārstāvēs gan savu pilsētu un rajonu tūrisma piedāvājumu, gan tūrisma uzņēmēju intereses, Aglonas maizes muzejs un Ludzas amatnieku centrs. Kā atzīmē viens no vizītes organizētājiem N.Harlamovs (viesnīca „Park Hotel Latgola”): „Krievijas tūrisma tirgus ir viens no prioritārajiem mērķa tirgiem, popularizējot Latgali kā ceļojuma galamērķi, tāpēc viens no mūsu galvenajiem uzdevumiem ir piesaistīt tūrisma aģentūru uzmanību un tieši šobrīd sniegt informāciju par Latgali kā pievilcīgu un atraktīvu tūrisma galamērķi. Vizītes ietvaros rezultatīvi sadarbojas kā publiskā, tā privātā sektora pārstāvji”.

Informāciju sagatavoja:
Inga Vonoga
TAVA Latgales reģiona birojs
latgale@latviatourism.lv