Tiks noslēgti pirmie līgumi ERAF aktivitātē „Pirmsskolas izglītības iestāžu infrastruktūras attīstība nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centros”

4. martā Valsts reģionālās attīstības aģentūrā (VRAA) tiks noslēgti pirmie pieci līgumi par projektu ieviešanu Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) aktivitātē „Pirmsskolas izglītības iestāžu infrastruktūras attīstība nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centros”.


Pirmie līgumi par projektu ieviešanu tiks slēgti ar finansējuma saņēmējiem no katra plānošanas reģiona – Vidzemes, Latgales, Kurzemes, Zemgales un Rīgas:

  • ar Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldi par projektu „Pirmsskolas izglītības iestāžu infrastruktūras attīstība Daugavpilī”,
  • ar Valmieras pilsētas pašvaldību par projektu „Valmieras pilsētas 3.pirmsskolas izglītības iestādes “Sprīdītis” rekonstrukcija”,
  • ar Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvaldi par projektu „Jaunas pirmsskolas izglītības iestādes būvniecība Kuldīgas ielā 134, Ventspilī”,
  • ar Tukuma pilsētas domi par projektu „Pirmsskolas izglītības iestādes būvniecība Tukumā”,
  • ar Bauskas pilsētas domi par projektu „Pirmsskolas izglītības iestādes “Pasaulīte” ēkas Dārza ielā 3 rekonstrukcija un ēku Saules ielā 8 renovācija”.

Piedaloties Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministram Edgaram Zalānam un Valsts reģionālās attīstības aģentūras direktorei Annai Vītolai-Helvigai, divu izglītības pārvalžu vadītāji un triju pilsētas domju vadītāji parakstīs līgumus par pirmsskolas izglītības iestāžu rekonstrukciju un būvniecību.

Līgumu parakstīšana un preses brīfings notiks VRAA sanāksmju zālē plkst.11.00, Rīgā, Elizabetes ielā 19.

VRAA š.g. 29.janvārī apstiprināja 27 projektus ERAF aktivitātē „Pirmsskolas izglītības iestāžu infrastruktūras attīstība nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centros”. Apstiprināto projektu kopējās izmaksas sastāda 35 095 655 Ls, no tām kopējās attiecināmās izmaksas – 24 485 161 Ls (ERAF – 18 738 694 Ls, nacionālais publiskais finansējums – 5 746 467 Ls).
Īstenojot apstiprinātos projektus tiks uzbūvētas četras jaunas pirmsskolas izglītības iestādes, kā arī tiks veikta 37 esošo pirmsskolas izglītības iestāžu renovācija, rekonstrukcija vai paplašināšana. Apstiprinātie projekti paredz 2267 bērniem izveidot jaunas vietas pirmsskolas izglītības iestādēs visā Latvijā, kā arī 4173 bērniem uzlabot uzturēšanās apstākļus.

Vairāk informācijas par apstiprinātajiem projektiem VRAA mājas lapā www.vraa.gov.lv (ERAF 2007-2013/Bērnudārzu infrastruktūras attīstība).

Informāciju sagatavoja:

Līga Sondore
Starptautisko projektu un komunikācijas nodaļas vadītāja
Valsts reģionālās attīstības aģentūra
67079030, 29167300