Lietuvieši tiek aicināti ceļot uz Latviju

Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA), organizē Latvijas dalību kaimiņvalsts Lietuvas ikgadējā lielākajā tūrisma gadatirgū – „VIVATTUR 2009”, kas norisinās Lietuvas pilsētā Viļņā laikā no 27. februāra līdz 1.martam.


Ar tūrisma gadatirgu Lietuvā, noslēdzas šogad TAVA organizētā dalība Latvijas tūrisma nozarei, tūrisma gadatirgos Baltijas valstīs. Vēl tikai februāra sākumā Rīgā norisinājās tūrisma gadatirgus „Balttour 2009”, kur TAVA prezentēja četras jaunās reģiona kartes, kuras akcentē katra Latvijas novada unikalitāti. Savukārt nesen Latvijas tūrisma nozares pārstāvji prezentēja savas atpūtas iespējas, Tallinā tūrisma gadatirgū „TOUREST 2009”.

Tuvojoties vasaras tūrisma sezonai TAVA turpina akcentēt Latvijas novadu atpūtas iespējas. Tūrisma gadatirgū Viļņā, ar TAVA Latvijas stendā kopīgi tiks pārstāvēti tādi nozares dalībnieki, kā Vidzemes tūrisma asociācija, Kurzemes tūrisma asociācija, Zemgales tūrisma asociācija, savukārt katru asociāciju pārstāvēs dažādu pilsētu Tūrisma informācijas centri (TIC), kā arī izstādē piedalīsies SIA „Lāči”. Latgale šogad projekta „Uz ūdens resursiem balstītā kopējā tūrisma piedāvājuma radīšana Latgalē un Utenas apgabalā” ietvaros piedalās kopējā stendā ar lietuviešu kolēģiem. Tūrisma gadatirgus apmeklētāji tiks aicināti apmeklēt stendu, kuru šogad rotā sauklis „Tavas labākās brīvdienas Latgalē”, lai savām brīvdienām Latgalē atrastu piemērotāko atpūtas veidu.

Izstādes apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar aktuālākajiem Latvijas tūrisma piedāvājumiem, jaunajiem produktiem un informatīvajiem materiāliem. TAVA uzsver, ka dalība kaimiņvalstu izstādēs ir ļoti svarīga, jo vasaras tūrisma sezona nav aiz kalniem, un tā ir lieliska iespēja piesaistīt ceļotājus no kaimiņvalstīm. TAVA arī uzsver, ka patreizējos ekonomiskajos apstākļos ir svarīgi informēt kaimiņvalsts potenciālos tūristus par Latvijas tūrisma piedāvājumu, lai Latvijas kā ceļojuma galamērķi nezaudētu savu konkurētspēju starp Baltijas valstīm. Tūrisma gadatirgū Lietuvā tiks prezentētas jaunās Latvijas reģiona kartes lietuviešu valodā, kas nepārprotami ir liels solis pretī tūristiem no Lietuvas.

Iepriekšējo gadu pieredze rāda, ka lietuviešu ceļotājus interesē Latvijas reģionu atpūtas piedāvājums, pilis un muižas, kempingu piedāvājums. Kā arī aktīvā atpūta, it sevišķi makšķerēšana, atpūtas iespējas ar bērniem.

TAVA vērš uzmanību, ka Lietuva ir viens no augsti prioritārajiem mērķa tirgiem, popularizējot Latviju kā ceļojuma galamērķi, tāpēc TAVA mārketinga aktivitātes šogad paredz gan darba semināru tūrisma profesionāļiem un interneta mājas lapas www.latviatourism.lv pielāgošanu mērķa tirgum.

Kā viens no galvenajiem sadarbības projektiem būtu jāmin „Baltijas ceļojumu maratons 2009”, kurā tiks popularizēti Baltijas valstu tūrisma objekti, lai piesaistītu sabiedrības uzmanību, ceļošanai pa Baltijas valstu tūrisma objektiem.

Informācju sagatavoja:

Marita Neimane
Sabiedrisko attiecību vadītāja
Tel.: +371 67229945; Mob: +371 28317180
marita.neimane@latviatourism.lv

Tūrisma attīstības valsts aģentūra
Pils laukums 4, Rīga, LV-1050, Latvija