Šodien Daugavpilī notiek konference „Ceļā uz informācijas sabiedrības veidošanu Latgales reģionā”.

Šodien Daugavpilī, rajona kultūras namā notiek projekta “Publisko interneta punktu izveide Latgales reģionā” noslēguma konference „Ceļā uz informācijas sabiedrības veidošanu Latgales reģionā”, informē biedrības “Latgales reģiona attīstības aģentūra” (LRAA) direktors Māris Bozovičs.

Konferencē tiks prezentēti projekta rezultāti, sniegta informācija par 2007.- 2013.gadu plānošanas periodā plānotajām aktivitātēm informācijas un komunikāciju (IKT) tehnoloģiju jomā, kā arī apskatīti dažādu uzņēmumu piedāvātie informācijas tehnoloģiju risinājumi un e-pakalpojumu attīstības tendences Latvijā.

Konferencē piedalās Latgales plānošanas reģiona (LPR) pašvaldību pārstāvji, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM), Valsts reģionālās attīstības aģentūras (VRAA), īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta amatpersonas, IKT nozares speciālisti, nevalstisko organizāciju pārstāvji un citi interesenti.

Projekta “Publisko interneta punktu izveide Latgales reģionā” pirmajā un otrajā posmā Daugavpilī, Rēzeknē, Līvānos, Preiļos, Balvos, Viļakā, Krāslavā, Dagdā, Ludzā, Zilupē, Kārsavā, Viļānos, Subatē, kā arī Daugavpils, Rēzeknes, Krāslavas, Ludzas, Preiļu un Balvu rajonu novados un pagastos – vietās ar ierobežotu interneta pieeju visā LPR teritorijā izveidoti un ar nepieciešamo datortehniku aprīkoti kopā 212 publiski pieejami interneta punkti (attiecīgi 150 un 62). Būtiski, ka visos punktos ir ierīkots arī Wi-Fi (bezvadu internets) pieslēgums. Sabiedriskai izmantošanai tie pieejami bez maksas, skaidro projekta vadītājs Jānis Veips.

“Projekta mērķis ir sekmēt informācijas un komunikāciju tehnoloģiju izmantošanu Latgales reģionā, veicināt līdzsvarotu reģiona attīstību, nodrošināt vienmērīgu informācijas un komunikāciju tehnoloģiju pieejamību Latgales reģionā, kā arī veicināt Latgales reģiona sabiedriskā sektora sniegto pakalpojumu pieejamību un kvalitāti,” sacīja LPR Attīstības padomes priekšsēdētājs Andris Vaivods.

Projekta realizācija tika sākta 2007. gada 3. aprīlī un ilgs līdz šī gada 31. oktobrim. Projekta kopējās izmaksas ir 753 000 latu, tai skaitā ERAF finansējums – 67,5%, nacionālais līdzfinansējums – 22,5% un pašvaldību līdzfinansējums – 10%. Publiski pieejamie interneta punkti LPR ir izveidoti Eiropas Savienības struktūrfondu finansētajā Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projekta “Publisko interneta punktu izveide Latgales reģionā” ietvaros. Projektu realizē biedrība LRAA sadarbībā ar pašvaldībām.

Informāciju sagatavoja:
Harijs Vucins, kompānija „13.STĀVS”
e-pasts: harijs@13stavs.lv, tālr./fakss: +371 654 21243
Papildus informācija:
Jānis Veips, projekta vadītājs
e-pasts: janis.veips@latgale.lv, tālr. Nr. +371 646 07197