Pārstāvēja Latgali starptautiskā konferencē Krievijā

Septembra nogalē Pleskavā notika 4. starptautiskā ikgadējā konference „Pārrobežu sadarbība: Krievijas Federācija, ES un Norvēģija”. Konferencē piedalījās Latgales plānošanas reģiona, Latgales reģiona attīstības aģentūras, vietējo pašvaldību, izglītības iestāžu un citu reģionālo organizāciju pārstāvji.


Konferencē uzstājās Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes priekšsēdētājs Andris Vaivods un Latgales reģiona attīstības aģentūras direktors Māris Bozovičs, informējot dalībniekus par starpreģionālās sadarbības perspektīvākām jomām, ka arī par Latgales reģiona pieredzi pārrobežu projektu izstrādē un īstenošanā. Īpaša uzmanība tika pievērsta Latgales un Pleskavas apgabala turpmākajai sadarbībai. Rīgas starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas Daugavpils filiāles direktors Andrejs Nikolajevs informēja klātesošos par pierobežas reģionu kopējām sadarbības tendencēm un perspektīvām.

Konferences otrajā dienā notika apaļā galda diskusijas, kuru laikā tika apspriestas transporta un loģistikas sistēmas attīstības perspektīvas Ziemeļrietumu federālajā apgabalā, muitas kontroles jautājumi, transporta un tūrisma projekti Baltijas jūras reģionā un pierobežas reģionu tūrisma potenciāla virzīšanas perspektīvas u.c. Diskusijās piedalījās Ziemeļrietumu reģionālās administrācijas, muitas pārvaldes, ražošanas asociāciju Krievijas robežpārvaldes pārstāvji Ziemeļrietumu federālajā apgabalā, ka arī speciālisti tūrisma un transporta jomās no Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas, Igaunijas, Somijas un Krievijas.

Lai pārrunātu ar turpmāko sadarbību saistītus jautājumus, Latgales reģiona pārstāvji tikās ar Pleskavas apgabala administrāciju. Sadarbība, ideju apmaiņa un kopīgie projekti turpināsies arī nākotnē.

Informāciju sagatavoja:

Ginta Kraukle,
LPR preses sekretāre
t. 29492184, ginta.kraukle@latgale.lv