Dziesma “Daugaveņa” tiek Latvijas Šlāgeraptaujā

Latgaliešu muzikālais projekts “Patrioti.lg” ar dziesmu “Daugaveņa” ticis “Latvijas Šlāgeraptaujā 2009”. Dziesmas koncertvideo pirmatskaņojums Latvijas Televīzijā gaidāms piektdien, 2008.gada 18.jūlijā “Latvijas Šlāgeraptaujas” raidījumā plkst.22.00.


Dziesma “Daugaveņa” ir vienīgā dziesma latgaliski, kura startē “Latvijas Šlāgeraptaujas” jaunajā sezonā. Līdzās projektam “Patrioti.lg” aptaujā Latgales mūziķu saimi ar savām dziesmām pārstāvēs arī duets “Inga un Normunds” un grupa “Baltie Lāči”.

Projekta “Patrioti.lg” dziesmas “Daugaveņa” teksta un mūzikas autors ir Juris Ostrovskis. Sadarbībā ar Artūru Uškānu, pazīstamu kā latgaliešu etnoroka grupas “Laimas Muzykanti” vadītāju, latgaliešu dzejnieku un komponistu, tapa dziesmas ieraksts profesionālā studijā un pēc tam arī atskaņojumi “Latvijas Radio 2” un “Latgales Radio”.

Jura Ostrovska un Artūra Uškāna sadarbība projekta “Patrioti.lg” ietvaros turpinās jau divus gadus. Turpmākās dziesmas radītas kopā. Tās vēstī gan par sadzīviskām, gan politiskām un patriotiskām tēmām. Dziesmas “Daugaveņa” un “Latgaļu regejs” izdotas “Latgolys Producentu Grupas” izveidotajā “Latgolys Radejis izlasē #1” (2007). Plašu atpazīstamību guvušas arī citas “Patrioti.lg” radītās dziesmas, piemēram, “Puiši mīļoj mārgys”, “Aleņš”. Jaunākā dziesma “Dzeivuot ir labi” 12. nedēļu pēc kārtas atrodas “Latgales Radio Top 20” pirmajā piecniekā.

Tuvākie projekta “Patrioti.lg” plāni saistās ar dalību latgaliešu grupu pirmajā koncerttūrē “Taiseits Latgolā” Dagdā 2008.gada 26.jūlijā. Tāpat arī rudenī gaidāmi jauni dziesmu ieraksti.

Papildus informācija:
Juris Ostrovskis, mob.26178988, e-pasts: patrioti.lg@inbox.lv

Informāciju sagatavoja: Latgales mūzikas menedžmenta kompānija “Latgolys Zvaigzne”