DNVOAC uzsāk projekta “Sadarbības memoranda padomes darbības nodrošināšana” realizāciju.

Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs sadarbībā ar Daugavpils rajona partnerību, Daugavpils rajona padomi un Vietējo rīcības grupu tīklu uzsāk projekta realizāciju.
Projektu finansē Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts.


Projekta mērķis ir nodrošināt Latgales NVO un Latgales plānošanas reģiona sadarbības memoranda konsultatīvās padomes darbību, tādējādi nodrošinot pilsoniskās sabiedrības iesaisti lēmumu pieņemšanas procesos visos līmeņos un stadijās reģiona pārvaldē. Tas sekmēs efektīvas un sabiedrības interesēm atbilstošas reģiona pārvaldes darbību, tādējādi veicinot pilsoniskās sabiedrības attīstību Latgales reģionā. Projekta aktivitātēs tiks iesaistīti 2007.gadā izveidotās Latgales NVO un Latgales plānošanas reģiona sadarbības memoranda padomes locekļi, kā arī formālie un neformālie reģiona NVO līderi, lai nodrošinātu atgriezenisko saikni un savstarpēju informācijas apmaiņu, kā arī Memoranda mērķu īstenošanu, kas stiprinās reģiona NVO kapacitāti un nodrošinās NVO sadarbību kopīgiem projektiem un aktivitātēm.

Projekta uzdevumi:
1. Organizēt 3 apmācību seminārus Memoranda padomes locekļiem, rezultātā sagatavojot pilsoniskas sabiedrības procesa veicinātājus;
2. Piedāvāt 6 apmācību seminārus reģiona iedzīvotājiem par aktuālām tēmām.
3. Rīkot NVO konferenci, kas sekmēs pieredzes apmaiņu un aktuālākās informācijas NVO sektorā tiešu izplatību.
4. Deleģēti Memoranda padomes pārstāvji Latgales plānošanas reģiona sanāksmēs, lai nodrošinātu NVO sektora pārstāvniecību aktuālu lēmumu pieņemšanā un pilsoniskas sabiedrības stiprināšanā.
5. Piedaloties darba grupās pārstāvēt Latgales reģiona NVO intereses.

Dotācijas apjoms: 4926,00 LVL

Informācija interesentiem: t.: 65423468, e-pasts: ilgvars@nvoc.lv