Daugavpils jauniešu apvienība Rīgā prezentē jauniešu ceļvedi

18.jūnijā tika atklāts Daugavpils domes administrācijas Rīgas birojs. Pasākumā Daugavpils jauniešu apvienība Rīgā (DJAR) prezentēja pašu veidoto ceļvedi par Daugavpili „Uzmanību, Daugavpils!” Biroja atklāšanā piedalījās arī LR Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns un Daugavpils domes vadība.

Tikšanās laikā DJAR prezentēja savu darbības koncepciju, kuras ietvaros tapis jauniešu izstrādātais ceļvedis par Daugavpili. Lai padarītu Daugavpili par saistošu tūrisma objektu jauniešiem ar dažādām interesēm, tika izstrādāti trīs atšķirīgi maršruti pa pilsētu – aktīvās un pasīvās atpūtas maršruti, kā arī informācija par kultūru un izglītību Daugavpilī. „Uzmanību, Daugavpils!” ir pirmais ceļvedis par pilsētu, kuru veidojuši jaunieši, ņemot vērā arī savu personīgo pieredzi un viedokli par katru iekļauto tūrisma objektu.

Ceļvedī vienuviet apkopota detalizēta informācija par piedāvātajām atpūtas iespējām, cenām un darba laikiem.

Atbalstot jauniešu iniciatīvu un līdzdalību Daugavpils attīstības darbā, pasākumā tika gaidīts arī RAPL ministrs Edgars Zalāns, Daugavpils domes priekšsēdētāja Rita Strode un Daugavpils domes Pilsētas attīstības departamenta vadītāja Inga Goldberga.
Daugavpils domes administrācijas Rīgas birojs ir izveidots un darbojas kā atbalsta un informācijas punkts Daugavpils domes administrācijas darbam Rīgā, veicot Daugavpils interešu pārstāvniecību. Viena no tā funkcijām ir aktuālās informācijas sniegšana par Daugavpils pilsētas domes darbību, attīstības iespējām Daugavpilī, kā arī birojā ir pieejami materiāli par tūrisma iespējām, kultūras un citām aktivitātēm pilsētā. Rīgas birojs ir pulcēšanās vieta dažādām interešu grupām, kuras ar savu darbību vēlas veicināt Daugavpils izaugsmi.

Daugavpils jauniešu apvienība Rīgā tika izveidota 2008. gada sākumā, un tās prioritāte ir jauniešu saiknes stiprināšana ar dzimto pilsētu, kā arī pilsētas atpazīstamības veicināšana.

Kontaktinformācija:
Daugavpils domes administrācijas Rīgas biroja vadītājs
Valdis Kudiņš
t.: 29 13 18 76, e-pasts: valdis@kudins.eu