Māmiņa – nav pasaulē skaistāka un mīļāka vārda par šo!

Lietuvas vēstniecība, personīgi vēstnieka kungs Antanas Vinkus, SIA „Snaige Latvija” un kurjerpasta firma SIA „DPD Latvija”, sadarbībā ar Latgales skolu atbalsta fondu „Veronika”, lai atvieglotu ikdienas soli un rūpes par ģimeni, piecām Latgales māmiņām Mātes dienā dāvina ledusskapjus.
Izvēlēties māmiņas, kurām šis atbalsts nepieciešams visvairāk, palidzēja skolu darbinieki. Lūk, viena no motivācijām, ko saņēma Latgales skolu atbalsta fonds „Veronika”:
„ Mūsu skolnieka māmiņa ir labsirdīgs, rūpīgs cilvēks, kam dzīvē nav paveicies, tādēļ dzīvo ļoti pieticīgi. Viena pati viņa ir izaudzinājusi vecāko dēlu. Arī jaunāko dēlu, kurš mācās mūsu skolā un par kuru māte ļoti rūpējas, audzina viena. Savā aprūpē viņa ir uzņēmusi arī bērnu no nelabvēlīgas ģimenes, jo zēns bija gatavs darīt visu, lai tikai nebūtu jāatgriežas internātskolā. Noskaidrojām, ka ģimenē nav ledusskapja, taču māmiņa nelūdz palīdzību, tikai kautrīgi saka: „Vēlos rajona laikrakstā sameklēt lietotu ledusskapi.” Mēs būtu ļoti priecīgi, ja šai krietnajai sievietei varētu palīdzēt.”

Ir lieliski, ka mums ir Mātes diena un „Labestības diena” , bet pasaule būtu daudz gaišāka, ja katra diena būtu piepildīta ar labestību un uzmanību vienam pret otru.