Daugavpils dziedātāja Evija Smagare igūst “Grand Prix”

3. maijā jau 11. gadu pēc kārtas Tukumā notika Starptautiskais bērnu vokālo popgrupu un solistu konkursu “Tonis pustonis”. Šogad pasākumā kopumā piedalījās rekordliels skaits – 500 dalībnieku no 50 grupām un 110 solisti. Augsto uzvaru šajā konkursā un vienīgo Grand Prix balvu ieguva daugavpiliete, piecpadsmit gadus vecā Evija Smagare.


Evija ir Daugavpils Saskaņas pamatskolas 9. a klases audzēkne un Daugavpils rajona kultūras nama popgrupas „Stage On” (skolotāja Tatjana Larionova) dalībniece. Kā stāsta Daugavpils rajona kultūras nama direktore Inta Uškāne, jaunā dziedātāja saņēma konkursa lielo balvu- automašīnu. Tā ir iespaidīga lieluma mīkstā manta- smaidīgs kabriolets.

Konkursā Evija dziedāja Endrjū Loida Vēbera dziesmu „The Phanton of the opera” no mūzikla „Operas spoks”. Piešķirt Grand Prix balvu Evijai Smagarei lēma žūrija: Maija Lūsēna, Jolanta Lerķe, Ziedonis Stutiņš un Andris Jezups.

Radīt atbilstošu tēlu, kurā izmantoti ap 20 metru auduma, Evijai palīdzēja Daugavpils rajona kultūras nama māksliniece Olga Gržibovska.

Evijas dziedājumu augsti novērtēja mūziķe Maija Lūsēna, kura pēc konkursa Tukumā uzaicināja 4. maijā Eviju piedalīties grupas „Zodiaks” koncertā Daugavpils Vienības laukumā. Koncerts notika par godu Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas dienai, un Evijai uz skatuves bija gods gan pieteikt leģendāro grupu, gan nodziedāt savu dziesmu.
Pēc uzvaras konkursā „Tonis pustonis” Evija Smagare saņēma arī uzaicinājumus piedalīties pilsētas svētku pasākumos Daugavpilī un Jēkabpilī, un starptautiskos konkursos kaimiņvalstī Lietuvā. Tāpat Evija saņēma piedāvājumu dziedāt Starptautiskajā amatierteātru saietā, kas šī gada 7. jūnijā notiks Subatē.

Evija Smagare ar mūziku nodarbojas 10 gadus, pati sacer dziesmas -gan tekstus, gan mūziku. Spēlē ģitāru. Vairākus gadus nodarbojās Daugavpils rajona kultūras nama bērnu popgrupā “Vijolīte”. Vairāku Latvijas radio un TV konkursu “Jaunās zvaigznes” finālu dalībniece.

2005. gadā IX Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos ar pašsacerēto dziesmu „Nāc un gavilē jeb dziesmiņa par pasaules lāpīšanu”, kuras vārdu autore ir daugavpils dzejniece Linda Kilevica, piedalījās Amatu dienās Doma laukumā. Šī dziesma atskaņota Latvijas radio 1 un Latvijas radio 2 ēteros.