Iedzīvotājiem jālemj, kāda būs Latvija 2030.gadā

Lai noskaidrotu, kādu redz Latvijas nākotni tās iedzīvotāji, tiek uzsākts sabiedrības līdzdalības projekts „Latvija 2030. Tava izvēle”. Ikvienam cilvēkam ir iespēja pateikt, kādā Latvijā viņš vēlas dzīvot un ieteikt, kā šādu Latviju veidot, piedaloties kādā no reģionālajiem forumiem, diskutējot augstskolās un internetā www.latvija2030.lv, piedaloties Nacionālajā forumā un sūtot ieteikumus pa e-pastu forumi@latvija2030.lv


Reģionālie forumi norisināsies divos etapos un tajos tiks apspriestas Latvijas attīstības stratēģiskās izvēles jeb dilemmas. Pirmais forumu etaps notiks no 3.-7.martam: 3.martā – Cēsīs, 4.martā – Rīgā, 5.martā – Jelgavā, 6.martā – Liepājā, 7.martā – Daugavpilī. Plašāka informācija un reģistrācija dalībai forumos www.latvija2030.lv vai forumi@raplm.gov.lv. Otrais forumu etaps plānots aprīlī.

Latvijā darbs pie ilgtspējīgas attīstības stratēģijas uzsākās pagājušajā gadā. Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas aicināti labākie dažādu nozaru eksperti prof. Roberta Ķīļa vadībā analizējuši attīstības procesus sabiedrībā un tautsaimniecībā, izvirzot vairākus jautājumus, uz kuriem atbildes tiek gaidītas no ikviena iedzīvotāja, lai kopīgi izvēlētos Latvijas izaugsmes scenāriju.

Roberts Ķīlis atzīst: „Mums nav pareizo atbilžu vai izstrādāts „pareizais” Latvijas attīstības scenārijs. Šī nav stratēģijas sabiedriskā apspriešana. Mēs nākam pie cilvēkiem ar jautājumiem par to, kāda rīcība ir labāka. No atbildēm uz šiem jautājumiem ir atkarīgs tas, kādu Latvijas nākotni veidosim.”

Tagad Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas izstrādē ir pienācis laiks svarīgākajam posmam – plašai diskusijai sabiedrībā, kurā ikviens aicināts piedalīties un kopīgi spriest, kā veidot savu dzīvi un Latviju labāku. Uzsākot sabiedrības līdzdalības projektu “Latvija 2030. Tava izvēle”, notiks semināri visos reģionos, diskusijas ekspertu vidū, augstskolās un internetā www.latvija2030.lv.

Justīne Plūmiņa
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija
Komunikāciju nodaļas vadītāja
Tel: 67770397, 29490910
E-pasts: info@latvija2030.lv