Liepājnieki dalās pieredzē ar Latgales Studentu centru

Piektdien, 19. oktobrī, Liepājas pārstāvniecības Rīgā vadītāja Ginta Ozola uz tikšanos pārstāvniecībā bija aicinājusi biedrības „Latgales Studentu centrs” pārstāvjus, lai uzzinātu vairāk par šīs biedrības mērķiem, darbības principiem. „Latgales Studentu centru” sarunā pārstāvēja tās valdes locekļi Ilze Sperga, Mareks Gabrišs un biedrības grāmatvedis Artis Logins.


G.Ozola klātesošos iepazīstināja ar pārstāvniecības izveidošanas mērķiem, attīstības gaitu un darba uzdevumiem, pieminot, ka viens no Liepājas pārstāvniecības darbības virzieniem ir apzināt un pulcēt studentus – liepājniekus Rīgā. Tāpēc, uzzinot par biedrību „Latgales studentu centrs”, radusies interese noskaidrot vairāk par šo organizāciju, īpašu uzmanību pievēršot studentu apzināšanas metodēm un to aktivitāti dažādos pasākumos.

I.Sperga pastāstīja, ka „Latgales studentu centrs” pamatā darbojas Daugavpilī, Rēzeknē un Rīgā. Viņu vienojošais pamatuzdevums ir stiprināt latgaļu valodu un kultūru. Biedrība sevi popularizē ar gadskārtējiem pasākumiem: nometnēm jauniešiem un skolotājiem, pasākumu jaunajiem mūziķiem utml.

Klātesošie vienojās, ka lietderīgi būtu iepazīties studentiem – liepājniekiem Rīgā, „Latgales studentu centra” biedriem un aicināt uz tikšanos sabiedriskās organizācijas „Cēsnieku kluba” jauniešu sekcijas dalībniekus, lai pārrunātu katras kopas aktuālos jautājumus, darbības principus. Plānots, ka šāda tikšanās varētu notikt š.g. 13.novembrī plkst. 18.00 Liepājas pārstāvniecības Rīgā telpās.

Papildus informācija: Ginta Ozola, ginta@dome.liepaja.lv; tel.: 67503392
Mareks Gabrišs, tel.: 26553723

Sagatavoja:
Edgars Lākutis, sabiedrisko attiecību speciālists
m.t. 29644138
edgarsl@dome.liepaja.lv