Diena: Boldānam cietumsods par vēlētāju balsu viltošanu

Bijušo Balvu rajona Kubulu pagasta priekšsēdētāju, no TB/LNNK saraksta Saeimā ievēlēto deputātu Juri Boldānu otrdien apcietināja Latgales apgabaltiesas zālē. Viņu atzina par vainīgu vēlētāju balsu viltošanā un piesprieda astoņus mēnešus cietumā, paredzot arī divu gadu aizliegumu kandidēt Saeimas, pašvaldību un Eiropas Parlamenta vēlēšanās.


Pilns spriedums būs pieejams 30.oktobrī un tad to desmit dienu laikā varēs pārsūdzēt Augstākajā tiesā. Tā kā J.Boldānam ir iespēja spriedumu pārsūdzēt, viņš pēc otrdien tiesas pieņemtā lēmuma nav izslēgts no Saeimas sastāva, bet joprojām ir izdots kriminālvajāšanai.

Ja J.Boldāns zaudēs Saeimas mandātu, no TB/LNNK saraksta Latgales vēlēšanu apgabalā nākamā ir literatūrzinātniece Janīna Kursīte, aiz kuras seko Jānis Straume un Kaspars Vidiņš.

Par vainīgiem atzina arī pārējos apsūdzētos, tajā skaitā J.Boldāna dēlu Igoru Boldānu, kuram piemēroja naudas sodu septiņu minimālo mēnešalgu apmērā. Kubulu pagasta vēlēšanu komisijas priekšsēdētājai Marutai Apinei piesprieda naudas sodu piecu minimālo mēnešalgu apmērā. Pārējās apsūdzētās vēlēšanu komisijas locekles atzina par vainīgām, taču no soda atbrīvoja. Gan bijušais tēvzemietis J.Boldāns, gan viņa dēls tiesā savu vainu neatzina.

Pilnu raksta versiju lasiet:
www.diena.lv/latvijas_zinas/lasit.php?id=316909