Čehijas vēstnieks atklāj ceļojošo izstādi Balvos

19.jūnijā Balvos viesojās Čehijas Republikas vēstnieks Latvijā Jans Finferle, lai Balvu novada muzejā atklātu ceļojošo izstādi “Čehu un latviešu literāro sakaru pieci gadsimti”.


Izstādi organizēja Čehijas Republikas vēstniecība un Latvijas Nacionālā bibliotēka sadarbībā ar Balvu rajona Centrālo bibliotēku, „Vietējo” informē Balvu pilsētas pašvaldības administrācijas galvenā speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Solvita Avotiņa. Tajā no 17. gadsimta 20. gadiem līdz mūsdienām godātas abu tautu slavenas un mazāk zināmas personības literatūrā.

J. Finferles kungs norādīja, ka viņš kā vēstnieks labprāt piedalās viņu izstādes atklāšanā visās Latvijas pilsētās, kurās tā tiek prezentēta, lai iepazītos ar ievērojamākajām Latvijas vietām. Balvi ir jau septītā pilsēta, kurā atvērta izstāde par literārajiem sakariem. Patīkami pārsteidzis, ka vēstnieks savu uzrunu izstādes atklāšanā teica latviešu valodā. Izstāde Balvu Novada muzejā būs apskatāma mēnesi.

Izmantojot iespēju, viņš personīgi tikās ar Balvu Domes priekšsēdētāju Ināru Ņikuļinu. Kopā ar viņu Balvos bija ieradušies arī vēstnieka palīgs vēstniecības un kultūras jautājumos Mihaels Koreckijs un tulkotāja Halina Lapiņa. Domes priekšsēdētāja ar viesiem pārrunāja turpmākās sadarbības jautājumus kultūras jomā.

Īpaši viesiem patika Balvu pilsētas apskate. Viņi atzina, ka tā patiešām ir skaista un sakopta. Izbrīnu radījis tas, ka, pagaidām Balvos diezgan vāji attīstīta tūrisma joma, neskatoties uz triju ezeru esamību pilsētas administratīvajā teritorijā.