Latgales Radio atzīmē gada dienu

“Latgales Radio” sestdien, 9.jūnijā atzīmēja gadadienu, kā pirms gada Rēzeknes FM 103 frekvencē izskanēja pirmais raidījums. Uzticamākajiem klausītājiem paredzētas īpašas balvas. Saistībā ar gada dienu radio vairākās vietās Latgalē tiksies arī ar klausītājiem.


Pirmā tikšanās notiks Andrupenas pagasta “Latgaļu sātas” muzejā, kur pirmdien 11. jūnija vakarā ieradīsies turpat 20 radio darbinieki. Vēlāk iecerētas arī citas, to starpā, 14. jūlijā Līksnā, kur notiks Latgaliešu jaunās mūzikas festivāls “Muzykys Skrytuļs”.

Gada laikā “Latgales Radio” pastāvīgi paplašinājusi savu darbību: jau 2006.g. 14. jūnijā pieslēdzot raidītāju Daugavpilī FM 95,2 frekvencē un 2007.g. 19. martā arī raidītāju Jēkabpilī FM 95,8 frekvencē. Vasarā paredzēts pieslēgt tīklam vēl ceturto raidītāju Balvu rajonā. Tad “Latgales Radio” varēs dzirdēt visā Latgalē. Tad pašlaik 400.000 cilvēku lielā uzrunājamā auditorija palielināsies līdz turpat pusmiljonam.

Aptauju dati un klausītāju atsaucība dot pretrunīgus signālus par pašreizējo auditorijas lielumu. Tomēr skaidrs ir, ka visaktivākie jaunās radio stacijas klausītāji un atbalstītāji ir jaunieši līdz 26 gadiem. Kas nav pasteidzoši, jo “Latgales Radio” darbojas ar patriotisma un lokālpatriotisma vadmotīvu un spēlē mūziku, kura apvieno kā tradicionālos tā vismodernākos stilus.

Viens no radio stacijas panākumiem ir atbalsts reģiona mūziķu darbiem, kuri skan latgaliešu valodā. Roku rokā ar grupas Borowa MC un Bez PVN panākumiem, sākotnēji ar “Latgales Radio” palīdzību auditoriju visā Latgalē atrod arī citi, kā “Dabasu Durovys” un Weron Martin, bet “Pagrieziens uz Vainovu” Latgalē kļuvusi gandrīz vai par kulta mūzikas grupu. “Latgales Radio” uzskata par vienu no saviem trim uzdevumiem pavērt ceļu uz panākumiem jaunajiem Latgales muzikantiem, kā arī stiprināt latgaliešu valodas popularitāti un veicināt reģionā kopējās identitātes izjūtas.

Latgales Radio
radeja@lr.lv
Tel.: 4607571