“Borowa MC” piedāvā jaunu albumu un saņem “Zelta disku”!

17. maijā tirdzniecības centrā „Spice” noritēja „Borowas MC” jaunā albuma prezentācija. Pasākuma ietvaros tās apmeklētājiem bija iespēja noklausīties grupas un viņu viesu uzstāšanos, kā arī satikt mūziķus personīgi. Prezentācijā bija ieradušies vairāki mākslinieki, ar kuriem „Borowa MC” sadarbojās jaunā albuma tapšanā. Kā īpašais viesis, albuma pirmajā ierakstītajā dziesmā „Madelka”, piedalījās populārā sarunu šova „Aina” vadītāja Aina Poiša, kuras balss nav bijusi dzirdama vēl līdz šim nekur. Singla „Puseite” ierakstā piedalījās Zane Dombrovska. Arī pārējo dziesmu ierakstos ir piedalījušies Latvijā pazīstami mūziķi – Māris Žigats, Fredis, Mārtiņš Freimans, Kristaps Rasims. Jaunajā albumā ir dzirdama arī jaunās grupas solistes Leilas Alijevas balss.

Albumā „Plastilina pasaule” pavisam kopā 13 dziesmas, kuras ir pašu grupas dalībnieku – Aigara Runča un Ingara Gusāna – komponētas. Starp albuma dziesmām var atrast, daudziem klausītājiem jau dzirdēto „Baba Tona inzeners” un populāras krievu estrādes dziesmas kamerversiju.

Albuma ieraksts veikts studijā “Elko Studio” kopā ar pieredzējušo producentu Gintu Stankeviču, kurš producējis dziesmas daudzām populārām grupām, tostarp Tumsa, F.L.Y. Putnu Balle, Sonja Bishop un duetam Valters un Kaža.

Jauno albumu var iegādāties veikalos, un tas ir pieejams lejupielādēšanai portālā www.doremi.lv. Kā arī radio stacijās tiek atskaņoti jaunākie grupas singli. Dziesma „Pi Dīveņa Gari Goldi”, ar jaunās grupas solistes Leilas Alijevas piedalīšanos, Latgales Radio TOP 20niekā ierindojas trešajā vietā.

Prezentācijas pasākuma laikā tika paziņoti arī mūzikas grupas „Borowa MC” organizētā zīmējuma konkursa rezultāti un apbalvoti uzvarētāji. Konkursā bija piedalījušies 9.klašu skolnieki, pamatā no Ogres, Jēkabpils un Liepājas rajona skolām. Skolēni zīmējumos atklāja savu redzējumu par filozofisko domu „Myužeigi ceļā”, kuru „Borowa MC” ir pieņēmusi kā savu moto un dzīves veidu. Pasākumā tika paziņota arī skola, kura 9.klases izlaidumā saņems īpašu dāvanu – grupas uzstāšanos izlaidumā.

Jaunā albuma prezentācija grupai bija īpaša, pateicoties arī savam debijas albumam „Trepis iz nakurīni”, ar kuru „Borowa MC” tikusi pie vēl viena mūzikas sasnieguma. Albuma pārdoto kopiju skaits pārsniedzis 5 tūkstošus un par to kompānija „Mikrofona ieraksti” vadītāji Guntars Račs un Elita Mīlgrāve pasniedza grupai „Zelta diska” apbalvojumu.

Neskatoties uz to, ka Latvijas mūzikas producentu apvienība „Lampa” ir samazinājusi „Zelta diska” pasniegšanas tirāžu no 8 tūkstošiem CD uz 5 tūkstošiem, šis būs gada laikā pirmais albums, kurš šo tirāžu oficiāli ir sasniedzis.

„Borowas MC” pirmais albums iznāca jau 2005. gadā, un grupai devis vairākas mūzikas balvas. Latvijas mūzikas ierakstu Gada Balvā šis albums ieguva Labākā hip-hop albuma titulu, bet dziesma “Vysskaistuokajai meitiņai” ieguva labākās hip-hop dziesmas nosaukumu un plūca laurus arī Radio SWH gada topā. Savukārt pati grupa tika atzīta par labāko 2005.gada debiju latviešu mūzikā. Šī albuma ierakstā vēl kā grupas dalībniece piedalījās dziedātāja Guntra Kuzmina, bet kā viesmākslinieki arī Mārtiņš Freimanis, Ivo Fomins, Zigfrīds Muktupāvels, Inga Eisule, kā arī Kristaps un Guntis Rasimi.

Informāciju sagatavoja:
Ina Grudinska