Daugavpils Universitātes mākslinieku izstāde Vitebskā

No 2007. gada 16. maija līdz 2007. gada 29. maijam Daugavpils Universitātes Mūzikas un mākslu fakultātes, Makslu katedrai un Mākslu pedagogu apvienībai (MPA) sadarbojoties ar Vitebskas Valsts Universitāti un Vitebskas mūsdienu mākslas centru, rīko Daugavpils Universitātes mākslas pedagogu, maģistrantu un studentu radošo darbu izstādes Vitebskā.

Kopumā Vitebskā izstādēs ir apskatāmi septiņdesmit darbi, kas eksponēti divās izstādēs. Pirmā izstāde tiek eksponēta Vitebskas mūsdienu makslas centrā, kur izstādīti glezniecības, tekstilmākslas, fotomākslas un keramikas darbi, otrā izstāde eksponēta Vitebskas Valsts Universitātes izstāžu zālē, kur apskatāmi grafikas darbi.

Izstāžu mērķis – veicināt Latvijas un Baltkrievijas mākslas un mākslas izglītības procesa stiprināšanu un Latvijas mākslas iesaistīšanu starptautiskā apritē kopumā.

Sadarbība ar iepriekšminētajām izglītības un kultūras iestādem ir aizsākusies pirms desmit gadiem un šis projekts ir nozīmīgs pamats Latvijas mākslas procesa un ideju popularizēšanai kaimiņvalstī, demonstrējot Daugavpils mākslas pedagogu un mākslinieku redzējumu, radošā procesa un rezultāta atspoguļojumu.

Izstādi Vitebskā ir iespēja rīkot, pateicoties Latvijas Republikas konsulāta Vitebskā atbalstam, nodrošinot mākslas darbu transportēšanu uz vitebsku ar diplomātisko pastu.

Šī projekta realizācijai piesaistīti Mākslas pedagogu apvienības, Daugavpils Universitātes, Valsts Kultūrkapitāla fonda, Vitebskas Valsts universitātes, Vitebskas mūsdienu mākslas centra finansu un materiālie lidzekļi, ekspozīcijas iekārtošanas darba grupas pašieguldījums.

Katrs izstāžu mākslas darbs ir dzīvības pilns mākslas šedevrs, kurā autors ir ieguldijis savu dvēseli, milzīgu enerģiju, talantu, prasmes un zināšanas. Šī izstāde tam ir lielisks apstiprinājums.

Informāciju sagatavoja: Oksana Afanasjeva