Apstiprināts LPR priekšsēdētāja vietnieks

Latgales plānošanas reģiona (LPR) priekšsēdētāja vietnieka amatā ievēlēts Andris Badūns, Krāslavas rajona padomes un Šķeltovas pagasta padomes priekšsēdētājs.


Pirmdien, 18.decembrī Līvānu Inženiertehnolģiju un inovācju centra telpās notika kārtējā Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes (LPRAP) sēde. Abas republikas nozīmes pilētas (Daugavpils un Rēzekne) un katrs Latgales rajons šajā padomē ir pārstāvēts ar diviem pārstāvjiem.

Ludzas rajona priekšsēdētājs Juris Dombrovskis iepazīstināja ar aktualitātēm Latvijas-Krievijas robežas šķērsošanas problēmas risināšanā. Valdība ir sniegusi atbalstu Ludzas rajonam un piešķīrusi līdzekļus smagā autotransporta rindu izveidošanās rezultātā radušos seko novēršanai. J.Dombrovkis atzina, ka šogad diemžēl vairs nav iespējams paspēt novērst problēmas cēloņus, taču ir panākts galvenais – pievērsta Valdības un valsts atbildīgo institūciju uzmanība, ir uzsāktas darbības, kas vieš cerību problēmas atrisināšanai nākotnē.

LPR priekšsēdētājs Andris Vaivods apsveica Andri Badūnu, ar pārliecinošu balsu vairākumu ievēlēto LPR priekšsēdētāja vietnieka amatā.

Pēc LPRAP sēdes noslēguma sekoja biedrības „Latgales reģiona attīstības aģentūra” biedru (pašvaldību) kopsapulce, kurā tika apstiprināta aģentūras Padome jaunā sastāvā, jo trīs pašvaldību pārstāvji no tās iepriekšējā sastāva ir ievēlēti Latvijas Republikas 9.Saeimā. Vitāliju Aizbaltu, Gunāru Upenieku un Jāni Eglīti „Latgales reģiona attīstības aģentūras” (LRAA) Padomē turpmāk aizstās attiecīgi: Janīna Jalinska (Daugavpils rajona padomes priekšsēdētāja), Mečeslavs Lukša (Krāslavas novada dome) un Aldis Adamovičs (Preiļu novada dome).

Nekavējoties uz pirmo sanāksmi jaunajā sastāvā sanāca arī LRAA Padome un par padomes priekšsēdētāju tika ievēlēta Valentīna Lazovska (Ludzas pilsētas domes priekšsēdētāja), vietnieka pienākums turpinās pildīt Rēzeknes rajona padomes izpilddirektors Valērijs Zvīdriņš. Uz šo sanāksmi LRAA direktors Māris Bozovičs bija sagatavojis atskaiti par aģentūras padarīto 2006.gadā.

Jau nākamā gada janvārī tiks atkārtoti sasauktas LPRAP un LRAA Padomes sēdes, lai lemtu par 2007.gada mērķiem un uzdevumiem. Abu organizāciju vadība pauda gatavību sadarbībai kopīgu mērķu sasniegšanā un Latgales reģiona attīstības nodrošināšanā. Līdz ar to – vēlējums: gaišus Ziemassvētkus un veiksmīgu jauno 2007. gadu!

Informāciju sagatavoja:
Juris Viļums
Latgales reģiona attīstības aģentūra