INTERREG IIIA projekta SII-050 sanāksmes

21.augustā Ignalinā, Ignalinas AES reģiona attīstības aģentūrā notika INTERREG IIIA projekta SII-050 „Jauna tūrisma galamērķa veidošana apvienojot Latgales un Rytu Aukštaitija pierobežas piedāvājumu” Projekta vadības grupas un Vadības komitejas sapulces. Piedalījās projekta partneri: Latgales reģiona attīstības aģentūra (vadošais partneris), Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA), Latgales reģiona tūrisma asociācija, Eiroreģiona „Ezeru zeme” Lietuvas direktoriāts, Ignalinas AES attīstības aģentūra un Utenas apriņķa priekšnieka pārvalde, kā arī viens no projekta apakšuzņēmējiem – apmācību un semināru organizētājs A.Mackēvičs (Eiropas reģionālais tūrisma institūts).

Projekts ir vērsts uz tūrisma attīstību reģionos, jaunu tūrisma produktu veidošanu. PMU sapulcē tika pārrunāta projekta norise, kā pieminēja klātesošie – pašreiz notiek plašs darbs ar uzņēmējiem. Ir noslēdzies pirmais uzņēmēju apmācību posms, kas norisinājās veiksmīgi gan Latgales reģionā, gan Lietuvas reģionā. Uzņēmēji aktīvi iesaistījās darba procesā. Apmācību mērķis bija informēt uzņēmējus par sadarbības iespējām, apvienojot kopējos spēkus, lai rezultātā varētu izveidot jaunus tūrisma produktus. Apmācības notika trijās apakšgrupās – ūdens tūrisms, kultūra un amatniecība. Starp citu, nākošās apmācības noritēs septembra otrajā pusē un tuvāku informāciju var saņemt pa telefonu, vai e-pastu.

Galvenās aktivitātes sagaidāmas rudens – ziemas periodā un nākošās sezonas laikā, kad saskaņā ar izstrādājamo PR stratēģiju tiks realizēt dažādi mārketinga pasākumi, un tas ļaus papildus veicināt reģiona tūrisma nozares attīstību. Nozares uzņēmumiem šādas aktivitātes ļoti interesē, par ko liecina konsultāciju gaitā notikušās sarunas, tikšanās un sarunas.

Projekta gaitā vēl būs dažādas iespējas piedalīties un iesaistīties norisēs, pie kam – šāda līdzdarbība būs noderīga ar to, ka veidosies jauni kontakti gan ar Latgales, gan ar Lietuvas potenciālajiem parteriem. Aktivitātēs tiek iesaistīti gan Latgales, gan Lietuvas tūrisma informācijas centri, tūr – operatori, prese u.c.
Pašlaik informācija par tūrisma iespējām ir pieejama arī internetā, portālā turisms.latgale.lv

J.Rutka, projekta vadītājs
Jautājumus un ieteikumus sūtiet uz e-pastu janis.rutka@latgale.lv,
tel. 28661925

Sagatavoja: Kristīna Stikāne, asistente, tel: 5420908