MĀKSLAS PIKNIKS 2024 – Lūznavas muižā

Sestdien, 13. jūlijā no plkst. 15.00 līdz 22.00, Lūznavas muižas teritorijā notiks 9. mākslu un garšu festivāls „Mākslas pikniks 2024”. Šis ir viens no vasaras gaidītākajiem pasākumiem, kas nebeidz pārsteigt, arī šogad – dažādu žanru mūzika, muzikālā teātra un laikmetīgās dejas izrādes, burvju triki,  „Baltās grāmatas” karuselis, latviešu jaunākais kino, mākslinieku plenērs, meistarklases,  kā arī garšu ceļojums.

“Mākslas piknika” mūzikas programmā dzirdēsiet grupu „Zāle” ar maigām melodijām un neierastiem mūzikas instrumentu apvienojumiem, muzikālo apvienību „Kalnejas” ar tautas dziesmu aranžijām un oriģinālmūziku, Marta Dreļa kvartetu ar džeza standartiem un M. Dreļa, L.Svikšas, M.Lipska oriģinālkompozīcijām, duetu „Skaņu dārzs” ar siltas balss valdzinošu skanējumu  un arfas krāspilno dzidrumu, un vakara koncertā baudīsim labi pazīstamo latviešu mūsdienu tautas mūzikas apvienību „Raxtu raxti”.

Īpašais viesis, kurš apceļojis pus pasauli, burvju mākslinieks, The Charming Jay no Dienvidkorejas rādīs maģiskus pārsteigumus, burvju un ilūziju performances. Ievelc elpu un baudi maģiju!

Kā ierasts, festivālā “Mākslas pikniks”, ikvienam apmeklētājam ir iespēja pašam radīt vai kļūt par mākslas piedzīvojuma daļu, piedaloties dažādās meistardarbnīcās (dabas izglītības spēles, sietspiede, sapņu ķērāju veidošana u.c.) tāpat gaidāma lielo “Mārtiņa Burbuļu” performance, lieliem un maziem iespēja trenēties loka šaušanā un supošanā, kā arī izlēkāties Svilpaunieku tīklu parkā. Bērniem un vecākiem noteikti patiks „Mailīšu karuseļi”, kas ir kā stāsti par dažādiem notikumiem, par dabu, par cilvēkiem un zvēriņiem, par pasakām un teikām. Lūznavas muižā varēs izvizināties „Baltā grāmata’’ karuselī, kas ir rakstnieka un mākslinieka Jāņa Jaunsudrabiņa stāsts par viņa paša balto un vienmēr visiem tik mīļo, saulaino bērnību.

Šogad pie mums viesosies arī Latgales retro auto un moto klubs ar izstādi un aizraujošu meistarklasi, muižā būs skatāma Ingas Stikutes gleznu izstāde „Mākslai nav robežu” un foto izstāde „Sociālā uzņēmējdarbība Latvijā”.

Festivālā redzēsiet laikmetīgās dejas izrādes „Līdz nāve mūs šķirs” un „Kapeņu stāstiņi”, iespēja noskatīties jaunākās Latvijas filmas un multfilmas, kā arī redzēt muzikālo izrādi „Tik vien Austra”, kurā piedalās Latgales Mūzikas un mākslas vidusskolas audzēkņi sadarbībā ar teātri JORIKS.

Tāpat arī šogad notiks Latgales mākslinieču apvienības V.I.V.A. plenērs un pop up galerija, kurā mākslinieces Agra Ritiņa, Vēsma Ušpele, Ilze Griezāne un Vija Stupāne piešķirs krēsliem jaunu, krāsainu sajūtubet pie keramikas cepļa izņemšanas varēs aprunāties ar “Cukrasātas” podniekiem Staņislavu Viļumu un Violu Annu Bīriņu, aicinām iemēģināt roku māla mīcīšanā un veidošanā kopā ar Aivaru Ušpeli. Festivāla laikā būs iespējams apskatīt Evikas Muiznieces radīto tērpu kolekciju „Pateiba” (tērpi ir darināti 100% no otrreiz izmantotiem materiāliem).

Līdzās mūzikas un mākslas programmu, neatņemama sastāvdaļa ir arī garšu ceļojums, ko piedāvās ne tikai vietējie uzņēmēji, bet arī tālāki ciemiņi. Pasākuma apmeklētāji varēs nobaudīt gardus ēdienus un dzērienus no WE KNOW/ Pop up restorāna, KUUP kafijas, IGGI bāra, Ausmeņas kebaba, Obelisk farm, Vārnu ielas republikas džina un limonāžu bāra, vietējo senioru uz ugunskura gatavoto zupu un iepazīt vēl daudzas citas garšas.

“Mākslas pikniks” notiek jau kopš 2016. gada, un tā ideja ir iedzīvināt aktīvo mākslas sajūtu, savienojot dažādas jomas un disciplīnas, veicinot kopā radīšanu mākslā, vidē, uzņēmējdarbībā un citās nozarēs, centrā paturot cilvēku un viņa sajūtas. Piknika aicinājums ir atklāt un novērtēt skaisto, dažādo un interesanto sev apkārt, tādēļ uz pasākumu aicināts ikviens, kas labā kompānijā vēlas gūt muzikālu, vizuālu un citu prieku baudījumu. Doma par “Mākslas pikniku” Lūznavas “Mūzā” radusies, savienojot te mītošo Mūzu, iedvesmu un atjaunotās muižas mākslas izpausmēm piemēroto infrastruktūru. Mākslas pikniks līdz šim guvis plašu atsaucību, pulcējot gan vietējos iedzīvotājus, gan viesus no citām Latvijas vietām.

Līdzi ņemiet savus piknika grozus un gardumus, pledus, labu kompāniju un baudiet nesteidzīgu sestdienu visā muižas teritorijā. Aicinām ikvienu apmeklētāju atklāt un novērtēt mūsdienīgo, dažādo un interesanto sev apkārt.

Ieejas maksa 5,00 EUR.

Biļetes “Biļešu paradīzes” kasēs, internetā un Lūznavas muižā.

Plašāka informācija:
Inga Žirgule,
Lūznavas muižas kultūras projektu vadītāja
29390701, 29473700
inga.zirgule@rezeknesnovads.lv
luznavasmuiza.lv
facebook.com/luznavasmuiza