Projektu rezultāti

Strādājam kopā zaļai, konkurētspējīgai un iekļaujošai Eiropai

Realizētie projekti uz 30.12.2023. un to rezultāti (jaunu pamatlīdzekļu iegāde):

1) SIA Timber Kit– iegādāts autoiekrāvējs UniCarriers (2022. gada martā), pieņemts 1 darbinieks.

Projekta nosaukums: “Autoiekrāvēja iegāde”

Uzņēmums ir mazinājis negatīvās tendences Latgales reģionā un ir panācis tā ekonomisko attīstību, radot vienu pastāvīgu darba vietu, attīstot uzņēmējdarbību un veicinot tā  konkurētspēju. Uzņēmums ir uzlabojis ražošanas efektivitāti un darba drošību – uzņēmuma ražotnes teritorijā tiek veikta droša materiālu iekraušana, izkraušana un pārvietošana.

FACEBOOK


2) Kastuļinas pagasta zemnieku saimniecība “Pļavnieki“- iegādāta SPA vanna WELLIS (2023. gada augusts), pieņemts 1 darbinieks

Projekta nosaukums: “SPA procedūru dažādošana atpūtas namā “Karina Home””
Izmantojot nepārspējamo masāžu Spa vannā, vieglo ūdens kopšanu un enerģijas taupīšanas funkcijas, atpūtas nama viesiem “Karina Home” tiek piedāvāts unikāls pakalpojums – maiga relaksācija zem atklātajām debesīm, kas ļaus ikvienam klientam atjaunot enerģiju, uzlabot garastāvoki un labsajūtu un redzēt pasauli pavisam jaunā gaismā.

3) SIA Kalna nami – iegādāta dēlu krāsošanas birstmašīna Apache3 (2022. gada oktobrī), pieņemts 1 darbinieks

Projekta nosaukums: “Dēļu krāsošanas birstmašīnas iegāde”
Uzņēmums ir mazinājis negatīvās tendences Latgales reģionā un ir panācis tā ekonomisko attīstību, radot vienu pastāvīgu darba vietu, attīstot uzņēmējdarbību un veicinot tā  konkurētspēju. Uzņēmums ir uzlabojis ražošanas efektivitāti, piedāvājot plašāku impregnēto un nokrāsoto kokmateriālu izvēli. Kokmateriālu krāsošana un impregnēšana, izmantojot tikai otas un cilvēku darbaspēku, līdz šim bija ļoti laikietilpīgs un dārgs process, kā arī bija grūti nodrošināt vienādu virsmas apstrādi visam apjomam. Izmantojot dēļu krāsošanas iekārtu, dēļi tiek apstrādāti ievērojami īsākā laikā un to apstrādei ir noteikta kvalitāte, ar ko klienti var rēķināties. Tiek popularizēts piedāvātais pakalpojums reģionā.
 Šī bija lieliska iespēja iztestēt jauno dēļu krāsošanas birstmašīnu, kuru iegādājāmies neliela apjoma grantu shēmas atklātā projektu konkursa “Atbalsts biznesa ideju īstenošanai Latgalē” ietvaros. Gala rezultātā- apmierināts gan pasūtītājs, gan piegādātājs! Arī turpmāk, pie mums būs iespēja iegādāties gan iekšējās, gan ārējās apdares dēļus. Iestājoties pozitīvai gaisa temperatūrai, piedāvāsim arī krāsotus apdares dēļus. Kā arī, būs iespēja izmantot krāsošanas pakalpojumu!

FACEBOOK


4) SIA Petvet – iegādta digitalizētā rentgena iekārta Amadeo  V mini II (2022. gada decembrī), pieņemts 1 darbinieks

Projekta nosaukums: “Pilnībā integrētās digitālas rentgena sistēmas iegāde”
Iegādājoties jaunu rentgena iekārtu, veterenārā klīnika ieviesa jaunu pakalpojumu- augstas kvalitātes diagnostika ar digitālo rentgenu. Klienti var saņemt augstas izšķirtspējas rentgena izmeklējumus mājdzīvniekiem, ar kuru palīdzību ir iespējams veikt mērījumus gūžas locītavām, kā arī ceļa locītavām un mugurkaulam, lai veiktu operācijas, kuras līdz šim nebija iespējams veikt. Ņemot vērā augstāk minēto,  uzņēmums piesaista jaunus klientus.

5) SIA IT Solution&programming – iegādāts datu serveris 360TB, (2023. gada janvārī) pieņemts 1 darbinieks

Projekta nosaukums: “Latgales datu centrs”

Projekta mērķis: Veicināt nodarbinātību un uzņēmējdarbību Latgales reģionā, īstenojot jaunu ideju – Latgales datu centra veidošanu un radot vienu darba vietu.
Projekta rezultātā tika iegādāts ietilpīgs servera komplekts, kas ļaus sniegt Latgales datu centra pakalpojumu, kā arī pieņemts darbā jauns darbinieks, kas būs atbildīgs par latgales dadu centra darbības organizēšanu.
Tagad ir uzsākts darbs pie klientu piesaistīšanas, lai nodrošinātu viņiem datu centra mākoņu pakalpojumu, nodrošinot klietniem liela datu apjoma glabāšanas un apstrādes iespējas piekļūt tiem attālināti no jebkuras vietas.

Mājas lapa


6) SIA ErAus – iegādās stacionārais šķeldotājs (2023. gada janvārī), pieņemts 1 darbinieks
Projekta nosaukums: “Šķeldas ražošanas uzņēmumā”
Ar iegādātās iekārtas palīdzību uzņēmums savus materiāla (koksnes) atlikumus varēs pārstrādāt un veicināt uzņēmuma darbību, kā arī nodarbināt cilvēkus.

7) SIA “Mister Ejs” veiksmīgi īstenoja projektu “Dārza koka mēbeles un inventārs Dvinskwood” (projekta Nr. 2.14.8.-1/P/K2/01), iegādājoties kokapstrādes iekārtas – formātzāģi un tapotāju.

Projekta mērķis: pilnveidot un modernizēt ražošanas procesu, kas ļaus ievest ražošanā jaunus produktus, kā arī paātrināt esošo produktu ražošanas ciklu. Ar ražošanas iekārtu palīdzību saražotos produktus jau var redzēt tirgū!

Plašāk: dvinskwood.com/blogs/news/eez-grantu-konkursa-atbalsts-biznesa-ideju-istenosanai-latgale-1


8) SIA “Konsultāciju aģentūra JKL” veiksmīgi īstenoja projektu “Profesionālās orientācijas centrs Daugavpilī” (projekta Nr. 2.14.8.-1/P/K3/05). Projekta realizēšanai piešķirtais līdzfinansējums palīdzēja centram iegādāties moderno aprīkojumu – skārienjūtīgu, interaktīvu displeju un 12 portatīvus datorus profesionālās orientācijas pasākumu organizēšanai un nodrošināšanai. Pasākumu programma iekļauj: profesionālās orientācijas konsultācijas un profesionālas orientācijas grupu nodarbības.

Profesionālā orientācija nesen ir kļuvusi par vienu no nepieciešamajiem instrumentiem veiksmīgas profesionālās dzīves nodrošināšanai, jo viens no svarīgākajiem jautājumiem, ko sev uzdod skolēns, students vai pat pieaudzis cilvēks, kas vēlas mainīt nodarbošanos, ir – kā izvēlēties profesiju, kas būs atbilstoša un interesanta tieši tev.

Profesionālās orientācijas centrs plāno nodrošināt plaša spektra pakalpojumus profesionālajai orientācijai, kuras ietvaros ne tikai tiks veikts individuālais darbs un darbs grupās, bet arī sarunas ar vietējiem uzņēmumiem un viņu vajadzību izpēte, kā arī atbalsts klientiem darba vai studiju meklējumos.

Plašāk: mcplus.lv/about/news/par-projekta-profesion-l-s-orient-cijas-centrs-daugavpil-atbalstu/


9) SIA “WELD PRO” īstenoja projektu “Metālizstrādājumu ražošanas uzņēmuma darbības attīstība” ( 2.14.9.-1/P/K3/02), kura ietvaros iegādājās metālapstrādes iekārtas, ka rezultātā uzlabojās ražošanas efektivitāte un tika uzsākta jaunas produkcijas – metāla konstrukcijas ražošana. Metāla konstrukciju ražošanas process iekļauj metāla sagatavošanu vajadzīgajā garumā, zāģēšana, metināšana ar metināšanas iekārtām. Pēc projekta realizācijas un iekārtu iegādes uzņēmumā palielinājās ražošanas apjoms un izveidota jauna darba vieta kvalificētam personālam.

weldpro.lv/lv

www.youtube.com/watch?v=4KUKYORGD-M

www.facebook.com/profile.php?id=100083441284696


10) SIA “Somerseta” īstenoja projektu savā ēdināšanas uzņēmumā Terase Egle tika īstenots projekts “Pergolas iegāde kafejnīcai Aglonā”,  kura rezultātā ir attīstīta kafejnīcas darbība rudens, pavasara un ziemas sezonās, apkalpojot vairāk klientu un radot jaunu darba vietu.


11) SIA “S.D.Line” –  “Šūšanas ceha modernizācija” 

Kopš 2012. gada SIA “S.D.Line” veic apģērbu šūšanu lielās partijās pēc pasūtījumiem. Galvenais pasūtītājs –  Igaunijas uzņēmums “OU LESANIO”  piegādā audumus un visu nepieciešamu furnitūru, bet uzņēmums veic visu veidu apģērbu šūšanu: bērnu ziemas kombinezonus, cepures, speciālos apģērbus līdz gatavai produkcijai ar etiķeti.

Uzņēmumam trūka speciālās iekārtas ar kuru var veikt emblēmu piešūšanu, tāpēc tas tika darīts ar parastu mašīnu, kas ir krietni laikietilpīgāk un pieprasa augstu šuvēju kvalifikāciju. Nebija iespējas arī veikt izšuvumus uz apģērbiem, īpaši darba un bērnu apģērbiem, tāpēc nākas atteikties no pasūtījumiem, vai pasūtītājiem jāmeklē izšuvuma izpildītājs un jāorganizē modeļu detaļu  piegādi turp un atpakaļ, kas būtiski apgrūtināja darba izpildes procesu. Palielinājās gatavas produkcijas izpildes termiņš. Uzņēmuma piestiprināšanas iekārta neļāva vienlaicīgi veikt dažādu veidu piespraužu nostiprināšanu.

Tā radās ideja pieteikties projektam.

Projekta mērķis – aprīkot šūšanas cehu ar pneimatisko piestiprināšanas iekārtu un programmējamo speciālo šujmašīnu, lai izpildītu visu veidu pasūtījumus. Pie jauna kompresora tiks pieslēgti gan projekta ietvaros iegādātā šujmašīna un piestiprināšanas iekārta, gan jau īpašuma esošas šujmašīnas.

Projekta īstenošanas rezultātā tika izveidotas divas jaunas darba vietas, kuri pienākumos ietilpst darbs ar jauno šūšanas mašīnu un pneimatisko piestiprināšanas iekārtu, emblēmu piešūšana un cita veida izšuvumu veidošanu un piespraužu nostiprināšana.

Projektu īstenošanas rezultātā uzņēmums plāno palielināt darba apjomu par 7.5 %, savukārt neto apgrozījumu palielināt par 15 000 EUR.

2023. gada 4. aprīlī Latgales plānošanas reģions kā Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2014.–2021. gada perioda programmas “Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība” neliela apjoma grantu shēmas atklātā projektu konkursa “Atbalsts biznesa ideju īstenošanai Latgalē”, apsaimniekotājs no vienas puses, un SIA “S.D.Line”, Reģ.Nr. 41503059130, pamatojoties uz Grantu shēmas apsaimniekotāja 2023. gada 28. marta atzinumu par 2023. gada 21. februāra lēmumā Nr. 2.14.8-1.2/L/31 ietverto, noslēdza līgumu par projekta Nr. 2.14.8.-1/P/K3/26, “Šūšanas ceha modernizācija” īstenošanu.

Šajā brīdī izvirzītie mērķi ir sasniegti:

Ir iegādātie jauni pamatlīdzekļi:

–           03.08.2023. pneimatiskā piestiprināšanas iekārta – 1 gab.no UAB “SIUVIMO STILIUS” par 658,00 EUR;

–           31.08.2023. skrūves kompresors ar žāvētāju – 1.gab.no  SIA “DIKOLAT” par 4450,00 EUR

–           02.10.2023. programmējamā speciālā šujmašīna 1.gab no UAB “SIUVIMO STILIUS” par 5588,00 EUR

Projekta īstenošanas rezultātā darbā pieņemti divi specialisti – šūšanas iekārtu operatori, saskaņā ar LR Profesiju klasifikatoru kodu 815301.

Pamatlīdzekļu iegādes summa pēc iepirkumu procedūras rezultātiem ir 10 696,00 EUR., ko sastāda Programmas līdzfinansējums 75% apmērā – EUR 8 022 un saņēmēja līdzfinansējums 25% apmērā – EUR 2 674,00.

Oktobrī uzņēmums jau veica šūšanas pakalpojumu ar jauniegādāto pamatlīdzekļu palīdzību, pasūtījums tika veikts divas divas dienas ātrāk, kā iepriekš.


12) SIA “Romanda” veiksmīgi īstenojusi projektu “Mehanizēta suši ceha izveide”, uzsākot savā kafejnīcā “LAIVU MĀJA” mehanizēto suši ražošanu. Tiek piedāvāts plašs suši veidu skaits, to kvalitāte ir izcila. Uzņēmums jau ir izmēģinājis iekārtas un ir gatavs izmanot to pilno jadu, līdz ar to meklē partnerus, kas gatavi piedāvāt uzņēmuma suši savās ēdināšanas iestādēs.

Projekta Nr. 2.14.8.-1/P/K3/08

Projekta kopējās attiecināmās izmaksas  EUR 28090,00

t.sk. programmas finansējums EUR 15622,5


13) SIA “PICU BODE”, izmantojot projekta “SIA “Picu Bode” esošo pakalpojumu efektivitātes uzlabošana un uzņēmuma jaudas būtiska palielināšana” (Projekta nr. 2.14.8.-1/P/K3/21) finansējumu, veiksmīgi paplašinājusi savu ražošanas jaudu, kas ļāva nodrošināt darba vietas 2 cilvēkiem.

Projekta laikā tika iegādāts jauns mūsdienīgs virtuves inventārs, picas krāsns un mīklas mīcītājs, kas būtiski ļaus palielināt ražošanas procesa efektivitāti, paplašināt piedāvātās produkcijas klāstu un radīt 2 jaunas pilnas slodzes darbavietas.

Projekta kopējās attiecināmās izmaksas  EUR 28090,00
t.sk. programmas finansējums EUR 19997,27


14) SIA “PREIME” ir īstenojusi projektu “SIA “Preime” darbības efektivitātes uzlabošana” (Projekta nr. 2.14.8.-1/P/K3/090).  Projekta mērķis – iegādāties jaunu mērniecības iekārtu un  programmatūru – augstas precizitātes GNSS sistēma (uztvērējs) ar lauka  kontrolieri un lauka datu apstrādes programmatūru, lai paaugstinātu uzņēmuma darbības efektivitāti un produktivitāti mērniecības pakalpojumu sniegšanā, kā arī radīt vienu jaunu darba vietu.

Projekta īstenošana ir pozitīvi ietekmējusi mērķa grupu, jo ir būtiski uzlabota mērniecības pakalpojuma sniegšanas kvalitāte.

Projekta kopējās attiecināmās izmaksas  EUR  18595,04
t.sk. programmas finansējums EUR 13016,53


15) Īstenots SIA “AMATI projekts” projekts “Web2Print” (projekta Nr. 2.14.8.-1/P/K3/42).

Projekta ietvaros tika iegādāts moderns dators, nepieciešamais programmatūras nodrošinājums (DRUK) un digitālās drukas iekārta. Šīs jaunās tehnoloģijas ļauj uzņēmumam piedāvāt klientiem ātru, kvalitatīvu un personalizētu drukas pakalpojumu.

Viens no būtiskākajiem ieguvumiem, kas radušies šī projekta rezultātā, ir jauna darba vieta, kas tika izveidota, lai apkalpotu jaunās tehnoloģijas. Tas ne tikai veicina uzņēmuma izaugsmi, bet arī piedāvā iespējas vietējiem iedzīvotājiem iesaistīties modernajā darba tirgū.

Projekta mērķis ir sasniegts – ir radīta digitālās pasūtīšanas platforma (www.amatiprint.eu un www.amatiprint.lv), kur klienti var veikt tiešsaistes pasūtījumus, kā arī ir iegādātas ražošanas iekārtas – individuāla iepakojuma un etiķešu ražošanai. Projekta ieviešanas rezultātā ir būtiski paaugstināta esošā ražošanas jauda, divreiz palielināts izdruku daudzums, kā arī izveidots kontaktpunkts pasūtījumu sistēmas programmatūrā uzņēmuma darbiniekiem, lai vienuviet spētu organizēt veicamos pasūtījumus un kontrolēt to izpildi, kā arī noliktavas materiālu atlikumus.

Projekta kopējās attiecināmās izmaksas  EUR  26456,00

t.sk. programmas finansējums EUR 19842,00

@lpr.gov.lv

@AmatiPRINT (SIA “AMATI projekts”) sadarbībā ar Latgales plānošanas reģionu īstenoja projektu “Web2Print”, kura ietvaros tika iegādāts moderns dators, nepieciešamais programmatūras nodrošinājums (DRUK) un digitālās drukas iekārta. Šīs jaunās tehnoloģijas ļauj uzņēmumam piedāvāt klientiem ātru, kvalitatīvu un personalizētu drukas pakalpojumu. ✅ Viens no būtiskākajiem ieguvumiem, kas radušies šī projekta rezultātā, ir jauna darba vieta, kas tika izveidota, lai apkalpotu jaunās tehnoloģijas. Tas ne tikai veicina uzņēmuma izaugsmi, bet arī piedāvā iespējas vietējiem iedzīvotājiem iesaistīties modernajā darba tirgū. 🎯 Projekta mērķis ir sasniegts – ir radīta digitālās pasūtīšanas platforma (www.amatiprint.eu un www.amatiprint.lv), kur klienti var veikt tiešsaistes pasūtījumus, kā arī ir iegādātas ražošanas iekārtas – individuāla iepakojuma un etiķešu ražošanai. Projekta ieviešanas rezultātā ir būtiski paaugstināta esošā ražošanas jauda, divreiz palielināts izdruku daudzums, kā arī izveidots kontaktpunkts pasūtījumu sistēmas programmatūrā uzņēmuma darbiniekiem, lai vienuviet spētu organizēt veicamos pasūtījumus un kontrolēt to izpildi, kā arī noliktavas materiālu atlikumus. ℹ️ PROGRAMMA: Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2014.-2021. gadam programmas “Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība” neliela apjoma grantu shēmas atklātais projektu iesniegumu konkurss “Atbalsts biznesa ideju īstenošanai Latgalē” 3. kārta (noslēdzošā). #latgale | #latgalesplānošanasreģions | #amatiprint | #balvi | #eeanorwaygrants | #eeanorwaygrantslatvia #balvunovadapašvaldība #print #latgalevar #uzņēmējdarbība #druka #latgalebiznesam

♬ original sound – Latgales plānošanas reģions

 


16) SIA “REHILL” ir īstenojusi projektu “Santehnikas un kanalizācijas sistēmu pakalpojumu piedāvājuma nodrošināšana” (projekta Nr. 2.14.8.-1/P/K3/32)

Pēc projekta realizācijas uzņēmums var sniegt pilnvērtīgus kanalizācijas un santehnikas pakalpojumus, kuri Latgalē ir pieprasīti, bet nav attīstīta ātra un operatīva šāda pakalpojuma saņemšana. Šāda aprīkojuma iegāde ļaus Latgales reģionā nodrošināt prasīgam klientam atbilstošu un savlaicīgu pakalpojumu.

Realizējot šo projektu, uzņēmuma mērķis bija palielināt uzņēmuma apgrozījumu vismaz par 10%, palielināt nodarbināto skaitu vismaz par vienu. Projekta realizācija ļautu uzrunāt jaunus klientus šajā tirgus nišā.

Uz šo brīdi ir sasniegti sekojoši mērķi:

1) projekta periodā ir pieņemti 2 jauni darbinieki uz pilnu slodzi;

2) projekta pārskatā periodā ir noslēgti vairāki nozīmīgi sadarbības līgumi;

3) Uzņēmums no gada sākuma ir palielinājies apgrozījumu par 43% salīdzinot ar 2023.gada analoģisko periodu.

Projekta kopējās attiecināmās izmaksas  EUR  12580,59
t.sk. programmas finansējums EUR 9435,44