Latgales pašvaldībās vienlaicīgā atbalsta mītiņā iedzīvotāji paudīs atbalstu un solidaritāti Ukrainai

Dārgie Latvijas iedzīvotāji!

Šajā brīdī ir būtiski vārdos un darbos parādīt, ka esam demokrātiska valsts! Vairosim izpratni par to, ka uzbrukumu Ukrainas suverenitātei veic nežēlīgais Putina režīms. Tie nav krievvalodīgie, tie nav vienkāršie Krievijas iedzīvotāji. Vairosim savu un viņu izpratni par to, cik liela ir brīvības un demokrātijas nozīme. Nežēlīga, noziedzīga režīma pastrādātais apdraud jebkura miermīlīga iedzīvotāja brīvību.

Latvijas Pašvaldību savienība aicina visus Latvijas iedzīvotājus trešdien, 2.martā, plkst.18 katrai savās pašvaldībās vienoties vienlaicīgā atbalsta mītiņā, tādējādi paužot atbalstu un solidaritāti Ukrainai, tās cīņā pret Krievijas militāro agresiju un cīņā par valsts neatkarības saglabāšanu. Ar atbalsta akcijām iedzīvotāji ir aicināti paust, ka Krievijas uzbrukums Ukrainai ir uzbrukums visai Eiropai, tās vērtībām, tāpēc visiem spēkiem ir jānosargā Ukrainas un visas Eiropas turpmākā neatkarība.

Pulcējoties uz mītiņiem Ukrainas atbalstam, Latvijas iedzīvotāji pievienosies tiem daudzajiem tūkstošiem citu valstu iedzīvotāju, kuri pēdējo dienu laikā arī ir vienojušies līdzīgās atbalsta akcijās par neatkarīgu Ukrainu, nosodot Krievijas iebrukumu. 

Latgales pašvaldības aicināta iedzīvotājus uz atbalsta mītiņiem mudinot iedzīvotājus ierasties ar Ukrainas karogiem vai citu atribūtiku, kas nepauž naidu vai agresiju:

Daugavpils aicina piedalīties atbalsta pasākumā Ukrainas tautai

Līvānos notiks atbalsta mītiņš PAR MIERU UKRAINĀ UN PASAULĒ

Ludzā notiks atbalsta akcija Ukrainas tautai

Atbalsta akcija Ukrainai “Brīvība-dzīvība” Preiļos

Atbalsta mītiņš Balvu novadā

Viļānieši aicina uz Spēka dziesmām Ukrainai

Akcija Ukrainas atbalstam Špoģos un Ilūkstē

Rēzeknes Festivālu parkā notiks atbalsta akcija Ukrainas tautai