VARAM konferencē apspriedīs, kā sekmēt noturīgu pašvaldību izaugsmi

Šodien, 12. septembrī, Liepājā, koncertzālē “Lielais dzintars”, notiek Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) un Norvēģijas grantu programmu noslēguma konference “Kopā viedai un noturīgai pašvaldību izaugsmei”, kuru kopā ar sadarbības partneriem organizē Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrija (VARAM).

Konferenci atklās viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa un Norvēģijas Karalistes vēstniece Latvijā, V.E. Īne Morenga.

Noslēguma konferences fokusā ir pašvaldības un to attīstība, līdz ar to Liepājas pilsētas mērs Gunārs Ansiņš ievadīs konferenci, pastāstot par investīciju piesaisti Liepājas attīstībai. Konferences gaitā Latvijas un Norvēģijas pašvaldību pārstāvji dalīsies pieredzē par pasākumiem, kuri sekmē veiksmīgu pašvaldību attīstību. Latgales plānošanas reģiona Administrācijas vadītāja un Latgales speciālā ekonomiskā zonas pārvaldniece Iveta Maļina-Tabūne iepazīstinās ar mazā biznesa attīstību Latgalē un Austrumu pierobežas izaicinājumiem, savukārt, Weld Pro SIA uzņēmuma īpašnieks Gatis Vorešins pastāstīs par “Metāla izstrādājumu konstrukciju ražošanu” un realizēto projektu EEZ FI programmas “Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība” realizēts projekts “Metālizstrādājumu ražošanas uzņēmuma darbības attīstība” ietvaros. Tā kā visi projekti tika īstenoti EEZ un Norvēģijas grantu programmās, īpaša uzmanība tiks pievērsta donorvalstu ieguldījumam un divpusējās sadarbības nozīmei.

Konferences paneļdiskusijās kopīgi meklēs atbildes uz sabiedrībai un pašvaldībām aktuāliem jautājumiem, gan par jauniešu līdzdalības un kultūras nozīmi vietējā attīstībā, gan to, kā veicināt pašvaldību izaugsmi un noturību dažādās jomās.  Tajā piedalīsies arī Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs.

Konferences un paneļdiskusiju tēmas ir saistītas ar VARAM administrēto programmu –  EEZ grantu programmas “Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība” un Norvēģijas grantu programmas “Klimata pārmaiņu mazināšana, pielāgošanās tām un vide” – jomām.

Tiešsaistē VARAM sociālo mediju kanālos ikviens varēs sekot līdzi konferences norisei. To būs iespējams klausīties gan oriģinālvalodā, gan tiks nodrošināts sinhronais tulkojums latviešu un angļu valodās.

Skatieties tiešraides:

Latviešu valodā

Konferences tiešraide bez tulkojuma orģinālvalodās (latviešu un angļu)