Remigrācijas koordinatori tiekas ar jaunievēlēto diasporas vēstnieci Zandu Grauzi

2024.gada 6.septembrī notika iedvesmojoša tikšanās ar jaunievēlēto Latvijas Ārlietu ministrijas Speciālo uzdevumu vēstnieci diasporas jautājumos Zandu Grauzi, kurā piedalījās visu Latvijas reģionu remigrācijas koordinatores un VARAM ministrijas kontaktpersona remigrācijas jautājumos Vita Ziemele.
Sarunas gaitā remigrācijas koordinatores izklāstīja svarīgākos jautājumus, ar kuriem nākas saskarties ikdienas darbā, par izaicinājumiem, kurus nākas pārvarēt cilvēkiem atgriežoties Latvijā. Savukārt VARAM Reģionālo atbalsta instrumentu nodaļas vecākā eksperte Vita Ziemele informēja par Remigrācijas atbalsta pasākumiem uzņēmējdarbībā, kuri tiek organizēti daudzās Latvijas pašvaldībās.
Diasporas vēstniece Zanda Grauze uzsvēra, ka darbs remigrācijas jomā ir ļoti svētīgs un nepieciešams, un tā ir liela prioritāte, ka Latvijā katrā reģionā ir sava atbalsta persona tautiešiem, kas atgriežas mājās. Svarīgākā atziņa un aicinājums, kuru vēstniece kopā ar Ārlietu ministrijas darbiniekiem solījās izplatīt tiekoties ar Diasporas organizācijām – atgriezies prātīgi un sagatavots!
Remigrantu pozitīvie stāsti ir jāstāsta un jākoncentrējas uz labo! Zanda Grauze citēja pirmo Latvijas vēstnieci Francijā Aiju Nagobads – Ābolu, kura nodzīvoja līdz 101 gadam, un šis teiciens arī jaunievēlētajai diasporas vēstniecei ir tuvs: “Dari un dari zināmu!” Tikšanās noslēdzās ar šādu domu – uzņemties par pienākumu informēt potenciālos remigrantus, ka katrā reģionā ir savs remigrācijas koordinators, kurš uzklausīs un sniegs nepieciešamo informāciju vēl pirms atgriešanās stāsta sākuma, lai atpakaļceļš mājās pēc prombūtnē pavadītiem gadiem būtu vieglāk ejams un labo pieredžu būtu vairāk.